A Microsoft és a Sony úgy vitáznak, mint a kisgyerekek

A Microsoft és a Sony úgy vitáznak, mint a kisgyerekek

Folytatódik a küzdelem, ezúttal a Sony vádolta meg a Microsoftot egy olyan dologgal, amit még el sem követhetett a cég.

Elérkeztünk az Activision Blizzard és a Microsoft összeolvadásának, valamint a Sony ezzel kapcsolatos problémáinak következő fejezetéhez: ezúttal a PlayStation mögött álló cég azzal vádolta meg a Microsoftot, hogy az Activisionnel való összeolvadás után Bill Gatesék direkt bugos formában adnák ki a Call of Duty-széria következő részeit PS-re.

Februárban az Egyesül Királyság Competitons and Market Authority (CMA), amelyet nagyjából Verseny- és Piachatóságra lehet lefordítani, megállapította, hogy a PlayStationön is elérhető Call of Dutyt ki kéne venni az Activision Blizzard és a Microsoft összeolvadásából, ugyanis a megállapodás akár magasabb árakhoz és a verseny csökkenéséhez vezetne. Erre reagálva a Sony azzal vádolta meg a Microsoftot, hogy a teljes összeolvadás esetén az Xbox és a PC mögött álló cég tisztességtelen előnyre tenne szert, ugyanis körbejátszhatná az esetleges szabályokat azzal, hogy PS-re csak "lite", vagy sok funkciót mellőző CoD-okat adnának ki, vagy egyszerűen minden regulációt figyelmen kívül hagyhatnak, és egy bírsággal megúszhatnák, amit évekkel később fizetnének be, így pedig a Sony még nagyobb hátrányba került. A PlayStation mögött álló óriás azt javasolta, hogy vagy gyökresen át kell alakítani, vagy meg kell tiltani a mergert.

Tegnap viszont egy újabb fordulatra derült fény, köszönhetően Lulu Cheng Meserveynek, az Activision Blizzard CCO-jának. A minőségbiztosítási igazgató tweetje szerint Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnökvezérigazgatója egy zárt ajtós ülésen azt mondta, hogy igazából nem is akarja az új CoD-dealt, csak szeretnék meggátolni az Activision Blizzard és a Microsoft összeolvadását.

Ezek alapján a Sony és a PlayStation egyáltalán nem akar megállapodni, mindössze szeretnék kigáncsolni a Microsoftot. Ehhez képest a másik oldal egyelőre teljesen együttműködőnek tűnik, ugyanis a CMA is megállapította, hogy bár félő a piac egyensúlyának felborulása, a Microsoft hozzáállását mentesítő körülményként is figyelembe lehet venni, hisz Bill Gatesék kezdeményezték azt, hogy a CoD maradjon PS-en is, és ne váljon Xbox és PC exklúzívvá. Egy biztos, hosszú még a harc vége, és a Sony nem fogja megkönnyíteni a versenyátrsai dolgát.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Ti melyik platformon CoDoztok?