League of Legends: Indul a K&H Egyetemi E-sport Kupa csoportköre!

League of Legends: Indul a K&H Egyetemi E-sport Kupa csoportköre!

A hazai egyetemek legjobb League of Legends csapatai vesznek részt az Egyetemi E-sport Kupa powered by K&H ma induló versenyén, holnap már te is szurkolhatsz a meccseken!

Március 10-én, pénteken veszi kezdetét a 2023-as Egyetemi E-sport Kupa powered by K&H League of Legends versenye, amely egészen április elejéig tart majd! A csapatok készen állnak, gyorsan nézzük is át, hogy milyen út vezette őket idáig, hogy miért küzdenek a továbbiakban és, hogy hol tudjátok követni az eseményeket!

Nyolc egyetem képviselteti magát a versenyen, melyek közül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint az Óbudai Egyetem saját rendezésű selejtezőkkel, a Pécsi Tudományegyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapest Gazdasági Egyetem a Magyar E-sport Szövetséggel együttműködve, de szintén selejtezőkön keresztül, míg a Győri Széchenyi István Egyetem és a Debreceni Egyetem szakmai kiválasztás útján találta meg azokat a játékosokat, akik a legjobban megfelelnek a feladatnak, akik a legtöbbet kihozzák majd csapatukból.

A nyolc csapat két 4 fős csoportban kapott helyet, melyek első meccseit már holnap láthatjátok. A következő kör négy nappal később, március 14-én, kedden kerül megrendezésre, majd csütörtökön jön a harmadik forduló, ahol eldől, hogy pontosan mely csapatok jutnak a rájátszásba, ahol a Bo1-ek helyét már átveszik Bo3-as mérkőzések. Az online szakasz négy legjobb csapatával rajtol majd a playoff, akik közül értelemszerűen csak a két legjobb juthat majd be a döntőbe.

A végső összecsapást április 6-án tartják offline keretek között, LAN-on, a budapesti Gamerlandben. A győztes pedig nem csak az Egyetemi E-sport Kupán powered by K&H elért bajnoki címének örülhet, hiszen a nyertes csapat bejut az Amazon University Esports Masters 2023-as Last Chance Qualifier szakaszába, ahonnan esélyük lehet bejutni az AUEM főtáblájára!

Nem babra LoL-oznak a hazai egyetemek csapatai, a 2023-as EEK League of Legends versenyének győztese 250 000 forinttal lesz gazdagabb, a második helyezett pedig 150 000 forintot kap az offline döntőbe jutásért! A győztes csapat az EEK pénznyereménye mellett még esélyt kap az Amazon University Esports Masters első helyéért járó 4000, második helyéért járó 2000, vagy bronzérméért járó 1000 euró megszerzésére is!

Az Egyetemi E-sport Kupa powered by K&H League of Legends versenyének első fordulóját tehát pénteken tudjátok követni a már ismert és kedvelt csatornákon, az Esport1 YouTube-csatornáján, az Esport1 pontgyűjtő oldalán, valamint az Esport2TV Twitch-csatornán! Ott találkozunk!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!