LAN-döntőkkel tér vissza az Egyetemi E-sport Kupa powered by K&H!

Rocket League-, VALORANT- és LoL-rajongók figyelem, a Samsung Odyssey támogatásával LAN-döntőkön szurkolhattok majd hazánk legjobb egyetemi e-sportcsapatainak!

2022-ben óriási sikert aratott az Egyetemi E-sport Kupa powered by K&H első felvonása, ami ott és akkor a világ két legnépszerűbb e-sportjátékának, a CS:GO-nak és a LoL-nak mozgatta meg a magyar egyetemi csapatait. Tavaly a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem bizonyult a legerősebbnek a League of Legends-csapatok között, míg a CS:GO-versenyen a Budapesti Gazdasági Egyetem tudott győzedelmeskedni.

Legnagyobb örömünkre idén sem maradunk K&H Egyetemi E-sport Kupa nélkül, ráadásul 2023-ban már három játékkal és LAN-döntőkkel érkezik a bajnokság. A League of Legends megmaradt, ám a CS:GO helyét átvette a Riot Games másik nagy sikerű programja a VALORANT, melléjük pedig a Rocket League csatlakozott, ebben a három játékban mérettethetik meg magukat idén Magyarország egyetemi e-sportcsapatai.

Az 1 000 000 forintos összdíjazás mellett a sorozatnak idén is van nemzetközi kapcsolódása, az adott játékok győztes csapatai az Amazon University Esports Masters (AUEM) 2023-as sorozatának Last Chance Qualifier szakaszába jutnak be, ahonnan sikeres szereplés esetén bejuthatnak a verseny főtáblájára.

Az Egyetemi E-sport Kupa powered by K&H 2023-as felvonása három nagy részre bontható, ezek rajzolják meg előttünk a csapatok kiválasztását, felkészülését és menetelését. Első a kiválasztásai szakasz, ahol a részt vevő Egyetemek eldönthették, hogy saját maguk szerveznek selejtezőket a csapatuk megtalálására, esetleg a Magyar E-sport Szövetség, a HUNESZ segítségét kérik ehhez, vagy pedig szakmai kiválasztás alapján megnevezik csapatukat.

Ezt követi az online csoportkör és rájátszás, ahol a csapatok 2db 4-es csoportra oszlanak, a csoportokon belül pedig mindenki-mindenki ellen 1 alkalommal fog játszani, Bo1-es formátumban. A 3. forduló után minden csoportból a Top2 alakulat jut tovább a rájátszásba. A rájátszásban picit különválnak a játékok, a LoL és a VALORANT esetében a csapatok Bo3-as keresztbe játszott meccsekkel haladnak (pl. A-csoport 1. helyezett a B-csoport 2. helyezettjével), míg a Rocket League-ben a 4 csapat double-elimination formátumban mérkőzik meg Bo5-ös mérkőzések segítségével.

Mindhárom play-offból a Top2 döntős csapatok jutnak tovább a bajnokság harmadik, egyben utolsó szakaszába, az offline döntőbe, mely április 6-án kerül megrendezésre a Gamerlandben!

Az Egyetemi E-sport Kupa powered by K&H 2023-as mezőnye:

  • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  • Győri Széchenyi István Egyetem
  • Pécsi Tudományegyetem
  • Debreceni Egyetem
  • Óbudai Egyetem
  • Budapesti Metropolitan Egyetem
  • Budapesti Corvinus Egyetem
  • Budapesti Gazdasági Egyetem

A Rocket League-verseny március 1-jén már el is kezdődött, az első fordulóban szinte minden meccsen egyhangú győzelmek születtek. A Budapesti Corvinus Egyetem és a Győri Széchenyi István Egyetem összecsapása emelkedett ki mind közül. Azon a mérkőzésen, pörgős és szoros játékot láthattunk a csapatoktól, igazi gólzáporral, majd egy 3:2-es végeredménnyel, ami a BCE alakulatát hozta ki a meccs győzteseként.

Nem kell már sokat várnunk az online csoportkör folytatására, ma este ismét egymásnak feszülnek a Rocket League-csapatok, 19 órától a HungarianRLTournaments Twitch csatornáján lehet követni a meccseket. A LoL- és VALORANT-mérkőzésekre picit még várnunk kell. Előbbi meccsei március 10-én kezdődnek az Esport2TV-n, utóbbi összecsapásaiért pedig az Esport1TV Twitch-csatornát érdemes felkeresni, március 22-től.

Tartsatok velünk az Egyetemi E-sport Kupa powered by K&H idei szezonjában is, Twitchen találkozunk!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!