Bemutatkozik: a BZ-58-2 és a KPz 3 Projekt 07 HK

Bemutatkozik: a BZ-58-2 és a KPz 3 Projekt 07 HK

A Battle Pass X. szezonban a tokenekért megvásárolható jutalomjárművek listája két IX-es szintű újonccal bővült.

Mind a BZ-58-2, mind a KPz 3 Projekt 07 HK fel van szerelve egy állandó normál nagy méretű szerszámkészlettel (ez nem kerül kreditbe), amely +15%-ot ad a modulok javítási sebességéhez (szemben a hagyományos nagy méretű szerszámkészlet +10%-ával). Mindkét kiváló járművet érdemes megszerezned a garázsodba, nézd meg a videót, és olvasd el az alábbi cikket, hogy megtudd, mi teszi őket igazán különlegessé.

BZ-58-2

Bár ez a IX-es szintű tank egy „klasszikus” kínai nehéz harckocsi, azonban van néhány sajátos tulajdonsága. A „klasszikus” tulajdonságok közé tartozik a nagy lövésenkénti sebzés (520 életerő), a robusztus torony – amely elöl a 380 mm-es effektív vastagságot is elérheti – és a jó sebesség (35 km/h), amely lehetővé teszi, hogy lépést tartson a többi nehéz harckocsival. A sajátos tulajdonságai közé tartozik a -8°-os lövegsüllyedés és az alapállapotban 0,37-es pontosság, ami a terepen való játékot igazán hatékonnyá teszi. A felszerelések, a fogyócikkek és a harctéri módosítások kiválasztásakor érdemes lehet megnövelni a tank végsebességét egy turbótöltő és egy „tápellátás újrakábelezés” segítségével. Jól jöhet még a tűz esélyének a csökkentése is egy módosított konfigurációval és/vagy egy tűzoltó készülékkel. Egy töltésgyorsítótóval pedig javítani tudsz majd az alap 15,1 mp-es töltési időn. A BZ-58-2 finomhangolásával a legjobbat hozhatod ki ebből az egyszerű, de mégis hatékony harckocsiból. Persze, ha te egy taktikailag változatosabb és kifinomultabb harckocsit keresel, akkor nézd meg a következő járművet.

Jó pontosságának köszönhetően a BZ-58-2 el tudja találni az ellenfelek páncélzatának gyenge pontjait, így az alap páncéltörő lövedékek (250 mm-es) páncélátütése is elegendő lehet ahhoz, hogy gondot okozzon. Ha ez nem válna be, akkor a különleges KPCT lövedékek 303 mm-es páncélátütése segíthet megoldani a problémát. Ezeknek a lövedékeknek a sebessége 1 250 m/s, ami tovább növeli az esélyét, hogy sebzést okozz velük. Persze a sebzés felfogása az áttörésre tervezett nehézpáncélosok egyik legfontosabb feladata, és ez az a terület, ahol a BZ-58-2 igazán domináns tud lenni. A frontpáncélzat felső része ugyan csak 70 mm-es, de erősen döntött, ezért könnyen lepattannak róla a lövések. A járműtest oldalai elég páncélzattal rendelkeznek, hogy hatékonyan alkalmazni tudd a „sidescraping” taktikát, de ne feledd, hogy az alsó páncéllemezt el kell rejtened, hogy egy jól irányzott ellenséges lövedék nehogy tüzet tudjon okozni. A torony két kupolája szintén sebezhető, de némi mozgatással megzavarhatod az ellenfeleket célzás közben, és persze kihasználhatod a terep adta lehetőségeket is, hogy a kupolák ne legyenek láthatóak az előtted lévő ellenfelek számára. Amikor viszont elkerülhetetlenné válik az adok-kapok, az 1 900-as életerő jól fog jönni.

KPz 3 Projekt 07 HK 

Első ránézésre ez a IX-es szintű német páncélvadász az ostrom módjával és az ék alakú felépítésével egy magas szintű svéd páncélvadászra hasonlít. A KPz 3 Projekt 07 HK azonban egészen más: A svédekkel ellentétben utazó módban is képes megfelelő sebzést okozni az ellenfeleknek, ostrom módban pedig meglehetősen mozgékony. Így taktikailag sok lehetőséged lesz, és ha megtanulod a két módot megfelelően használni, akkor kiaknázhatod ebben az egyedülálló járműben rejlő lehetőségeket.Ostrom módban a KPz 3 alappontossága 0,25, az alap célzási ideje pedig 1,5 másodperc. Ha ehhez még hozzáadjuk a 105 mm-es löveg alap KPCT lövedékének az 1 480 m/s-os sebességét, és a jármű kiváló álcázási értékeit, akkor egy igazi mesterlövészt kapunk. Ráadásul ez a ravasz vadász könnyedén változtatja a pozícióját. Ostrom üzemmódban az előre- és hátrameneti sebessége 20 km/h, illetve 18 km/h, és ezek csak az alapértékek.

Utazó üzemmódban a KPz 3 lövege kevésbé pontos (0,35), de gyorsabban tud tüzelni, mivel 6,8 másodperc alatt újratölt, szemben az ostrom üzemmód 9,5 másodperces újratöltési idejével. A végsebesség előremenetben 65 km/h-ra, hátramenetben pedig 25 km/h-ra nő. Ez a páncélvadász olyan, mint egy ezermester, minden lehetséges feladatot képes megoldani. A vastagabb páncélzat ellen 320 mm-es páncélátütéssel rendelkező különleges KUM lövedékek állnak rendelkezésedre. A gyengébb oldalpáncélzat ellen használd a R.RO lövedékeket, amik 460-as sebzésre és 120 mm-es páncélátütésre képesek, ami kiemelkedő ehhez a lövedéktípushoz képest.

Bár csak 45 mm vastag a frontpáncélzata, azonban ez erősen döntött, így az ellenfelek lövedékei lepattannak róla. De ne feledkezz meg a „háromkaliberes” szabályról: A 150 mm-es és annál nagyobb kaliberű lövegek ellen a lepattintós trükk nem működik. Végezetül, az ostrom üzemmódban a maximális lövegsüllyedés -12°, ami lehetővé teszi, hogy olyan pozíciókból tüzelj, amelyeket szinte senki más nem tud használni.

Ezt már olvastad?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Galéria

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.