Hackerek fenyegetik a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztőit

Hackerek fenyegetik a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztőit

A játék gondtalan megjelenését még hackerek is nehezítik. A GSC Game World közleményben reagált a fenyegetésre.

Bár várhatóan a rengeteg csúszás után még idén megjelenik a S.T.A.L.K.E.R. 2: HEART OF CHORNOBYL, nem lehet azt állítani, hogy zökkenőmentesen menne a fejlesztése. A pénzhiány és a koronavírus okozta pandémia is megnehezítette a munkálatokat, ám ez nem egy egyedi probléma, ezzel elég sokan küzdöttek. Ám a GSC Game World mindennapjait az orosz-ukrán konfliktus is befolyásolja, sajnos még fejlesztőjük is halt meg a harctéren, az irodájukat pedig Prágába telepítették. Az ukrán fejlesztők már a játék alcímének megváltoztatásával is kinyilvánították véleményüket a helyzetről. Most újabb nehézséggel kell megküzdeniük egy orosz hackercsoport képében. 

Egy Vestnik TSS nevű csapat egy sor fejlesztési képet osztott meg egy orosz közösségi oldalon a programról, ráadásul ehhez még egy fenyegetőlevelet is csatolt. Ezekben a posztokban azt állítják, hogy 30 GB-nyi adat birtokában vannak, ami szintén nyilvánosságra kerül, ha nem teljesítik a követeléseiket március 15-ig. 

Mi a követelésük? 

A csoport elsősorban azt szeretné, ha a GSC Game World „újragondolná a fehérorosz és orosz játékosokkal szembeni hozzáállását”, és újra bevezetné az orosz lokalizációt a játékban. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt jelentette be a GSC, hogy nem lesz orosz szinkronhang a játékban, és hogy a megjelenéskor nem fogja Oroszországban árulni a S.T.A.L.K.E.R. 2-t. Ezen felül érkezett egy elég furcsa kérés is, miszerint oldják fel hivatalos Discord-szerverükön az NF Star nevű profilt, akit állításuk szerint a semmiért tiltottak ki. Levelükben a hackerek kifejtették, szeretnék, az orosz lokalizáció visszatérne, ha nem is a megjelenésnél, de legalább egy kiegészítő formájában. Emellett felszólítják a fejlesztőket, hogy változtassanak a hozzáállásukon és fogadják el a rajongóikat függetlenül attól, hogy melyik országból származnak.

„Ne hagyjátok, hogy a S.T.A.L.K.E.R. meghaljon a politizálásotok miatt – a stagnálást már nagyon komolyan érezzük, ami azt jelenti, hogy ideje kapcsolatokat építeni a közösséggel” – olvasható a követelésben. Mi van a kezükben? Ha lehet hinni a fenyegetéseiknek, a 30 GB adatban a teljes történet, az átvezetők leírásai, különböző koncepciórajzok, térképek és még sok más van. Ezek nyilvánosságra kerülése katasztrofális lenne a GSC Game World számára.

Reagáltak a fejlesztők is

A GSC Game World közleményt adott ki a közelmúltban történt kibertámadást követően.

„Már több mint egy éve folyamatos kibertámadásoknak vagyunk kitéve. Zsarolással, agresszív cselekményekkel, hackeléssel, a játékosok és rajongók bántalmazására irányuló kísérletekkel, valamint a fejlesztési folyamat és a vállalatunk hírnevének megrongálására irányuló törekvésekkel szembesültünk. Bármilyen kiszivárgás esetén arra kérünk, hogy tartózkodjatok a S.T.A.L.K.E.R. 2: HEART OF CHORNOBYL-lel kapcsolatos információk megtekintésétől vagy terjesztésétől. Az elavult és közegéből kiszakított anyagok tévesen rombolhatják a játék megítélését. Arra kérünk titeket, hogy maradjatok türelmesek, és várjátok meg meg a hivatalos megjelenést a lehető legjobb élmény érdekében. Hisszük, hogy szeretni fogjátok.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!