Ben Afflecknek elege van Batmanből

Ben Afflecknek elege van Batmanből

Élete egyik legkínosabb élménye volt Az Igazság Ligája forgatása, és meglepően őszinte nyilatkozatott tett most a DC kapcsán.

Valószínűleg a Flash: A Villám lesz az utolsó kötődése – legalábbis egy ideig biztosan – Ben Afflecknek a DC filmes univerzumához, hiszen a nem rég adott interjújában a színész elég őszintén elmondta a véleményét erről a témáról.

A történethez az is hozzátartozik, hogy kacifántos utat járt be a DCU-t illetően Affleck, hiszen ő lehetett volna Nolan után a következője rendezője az önálló Batman filmnek, ami végül meghiúsult. Kíváncsiak lettünk volna ő mit hoz ki a kamera mögött állva a Denevéremberből, mert a Matt Reeves féle verzió, dacára a remek értékeléseknek, szerintünk egy gyenge próbálkozás lett. Mindenesetre Affleck végül sosem ülhetett a rendezői székbe, aztán kiderült, hogy Az Igazság Ligája kapcsán sem volt maradéktalanul boldog, amit a The Hollywood Reporternek ki is fejtett.

A színész nem rég hozta létre Matt Demonnal közösen az új produkciós cégét, Artists Equity elnevezéssel. Elmondása szerint ez az ötlet azért született meg bennük, mert úgy érezték, hogy egyre kevesebb olyan produkciós cég van, akik az általuk is kedvelt műfajú filmeket finanszíroznák, ellenpéldaként Az Igazság Ligája projektet említette meg.

„Ezek a történetek egyszerűen ismétlődővé válnak számomra, ezért kevésbé érdekesek. Időközben pedig igazából rájöttem, hogy hogyan kellene eljátszanom Batmant, de a Flash-ben végre sikerült. Abban az öt percben, amiben benne vagyok, remekelek.”

Persze ez nem azt jelenti, hogy az előző filmekben nyújtott Batman alakításait rossznak titulálná, inkább csak Az Igazság Ligája forgatásai alatt érezte magát roppant kellemetlenül.

„Szemináriumon lehetne tanítani, hogy miért nem szabad úgy csinálni a dolgokat, mint abban a filmben. Kezdve a produkcióval, rossz döntésekkel, a rettenetes személyes tragédiáig (mint kiderült Zack Snyder író-rendező gyermeke a forgatás közben hunyt el – a szerk.), és végül ez teljes egészében borzasztó kellemetlen élményt hagyott maga után.”

Természetesen az újságíró azért az imdb-n látott 8.0-ás értékelésre is rákérdezett:

„Lehet mondani bármit, mégis ez a pályafutásom legjobban értékelt filmje. Azonban sose éltem át ekkora fordulatot, hiszen visszamenőlegesen lett sikeres a projekt. A buktát követően egyszer csak jöttek a gratulációk. Aztán úgy volt, hogy én rendeztem volna egy Batman-filmet, de Az Igazság Ligája után azt mondtam, hogy kiszállok, soha többé nem akarom ezt csinálni. Nem hozzám való. Ez volt a legrosszabb élményem ebben az iparágban, pedig ez tele van ilyen szarságokkal.

Összetörte a szívem. Valakinek támadt egy olyan ötlete, hogy felkérik Joss Whedont, aki majd megment minket, 60 nap alatt újraforgatja a filmet, és átírja az egészet, amit addig csináltunk. Azt mondta, hogy megfejtette a titkot, de persze ő sem tudta a titkot. Nehéz volt és emiatt inni kezdtem. Egy londoni hotelben laktam és vagy ezt tettem vagy kiugrok az ablakon. Arra gondoltam, hogy nem ilyen életet akarok. A gyerekeim sem voltak ott, nyomorultnak éreztem magam. Ha munkába mész, ott szeretnél valami érdekeset csinálni, ami leköt, nemcsak egy gumiruhában ácsorogni egy zöld háttér előtt, és olyanokat mondogatni, hogy 'Ha ez a nukleáris hulladék elszabadul, akkor...' Rendben van ez is, nem akarom leszólni az ilyen [filmeket], de eljutottam egy olyan pontra, hogy ezt nem találom már kielégítőnek, főleg kreatív szempontból. Meg közben végig izzadsz és kimerült vagy. Szóval arra jutottam, hogy nem akarok ebben tovább részt venni.”

Később kiderült, hogy nem lesz lehetősége saját Batman filmet rendezni, hiszen Matt Reeves kapta meg a projektet – azóta pedig már tudunk a folytatásról is –, viszont Afflecknek nem Az Igazság Ligája volt az utolsó cameoja Batmanként, mivel feltűnik a Jason Momoa és Ezra Miller főszereplésével készült alkotásaiban is. Viszont valószínűleg tényleg ezek lesznek az utolsó pillanatai Denevéremberként, mert egyértelműen kijelentette, hogy nem kíván részt venni a DCU-ban, pláne nem rendezőként, amíg James Gunnék terelgetik a franchise jövőjét:

„Nem rendeznék semmit a James Gunn-féle DC-nek. Ki van zárva. Nincs semmi bajom James Gunn-nal, ő egy rendes fickó, biztosan jó munkát végez majd. Egyszerűen nem szeretnék olyan felfogásban rendezni, ahogy ők csinálják. Nem érdekel a dolog.”

A Flash: A Villámban azért még feltűnik majd június 15-étől a hazai mozikban is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!