Halálos fenyegetések miatt mondták le a közösségi találkozót a Rust fejlesztői

Halálos fenyegetések miatt mondták le a közösségi találkozót a Rust fejlesztői

A Facepunch egy konferencia közelében tervezett találkozót a játékfejlesztőkkel és a rajongókkal.

A Rustot fejlesztő Facepunch Studios lemondott egy kisebb rendezvényt, amelyet egy San Francisco-i kávézóban tartottak volna a jövő héten halálos fenyegetések miatt. A találkozót a 2023-as Game Developers Conference közelében tartották volna, és a Facepunch a konferencia résztvevőinek és a rajongóknak adott volna lehetőséget, hogy találkozzanak a Rust csapatával, megosszák portfóliójukat és beszélgessenek.

Ezeken a játékokon dolgozni nagyon stresszes munka. Folyamatosan meg kell felelni a közösség elvárásainak, ami nem egyszerű feladat. Főleg, mert nagyon sokan átlépnek egy határt és fenyegetik a fejlesztőket. A Rust producere, Alistair McFarlane elárulta, ezek mindennaposak. Itt álljunk meg egy pillanatra. Nem tudom hogy jut el bárki addig, hogy ilyet tegyen. Ez egy játék könyörgöm. Van 1 millió másik, nem áll meg az élet, ha valami olyan történik vele vagy benne ami nekem személy szerint nem tetszik. Az emberek túlságosan önzők és nagyon elhiszik, hogy körülöttük forog a világ, ha pedig valami kényelmetlenség éri őket, agresszívak lesznek vagy hisztiznek. Sejtésem sincs hogy mit akarnak elérni a fenyegetéssel, ha picit is belegondolnának, rájönnének, hogy előre semmit nem mozdít, cserébe sokat rombol, mint azt a jelenlegi ábra is mutatja.

„A közösséggel szembenéző munkatársak naponta találkoznak fenyegetésekkel" – írta McFarlane. „Jellemzően olyan játékosoktól, akik a közösségi médiában csapnak le a nekik nem tetsző változtatások miatt. Néhány esetben a munkatársaknak és családtagjaiknak meg kellett változtatniuk személyes adataikat emiatt, ami gyakran súlyos terhet ró a mentális egészségükre.”

A halálos fenyegetéseket követően a stúdió úgy döntött, hogy a rendezvény megtartása túl nagy biztonsági kockázatot jelentene, és túl sok szorongást okozna a személyzet számára.

„Ezek a fenyegetések nagyon aggasztóak, és komolyan kell venni őket” – mondta McFarlane.

A Facepunch a tervek szerint továbbra is részt vesz a GDC-n, és azt mondja, hogy azok, akik a meetupra készültek volna, inkább e-mailben vegyék fel velük a kapcsolatot.

A halálos fenyegetések a játékiparban mindenki számára problémát jelentenek, az óriásvállalatok alkalmazottaitól az egyéni fejlesztőkig.

„A rajongók túlnyomó többsége tisztelettudó és támogató” – írta McFarlane. „De mindig lesz egy kis részhalmaza azoknak, akik fenyegető és bántalmazó viselkedést tanúsítanak.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!