CoD: Nézettségi rekordot döntött a CDL Major 3!

CoD: Nézettségi rekordot döntött a CDL Major 3!

Az Esports Charts szerint történelmi nézettséget produkált a legutóbbi CDL Major!

Múlt vasárnap a Toronto Ultra egy összességében könnyed győzelmet aratott az OpTic Texas fölött, így két év után ismét Major-bajnokokká váltak. Ezzel együtt lezárult a 2023-as Call of Duty League harmadik nagyversenye is, amelyet a Toronto győzelme mellett az all-time nézettségi rekord megdöntéséért is emlegetni fogunk!

Az Esports Charts felmérései szerint az OpTic Texas által rendezett CDL 2023 Major 3 a valaha volt legnézettebb Call of Duty verseny lett. A statisztikai oldal szerint összesen több, mint 5 és fél millió órát töltöttünk a legjobb CoD-csapatok meccseinek követésével, a közvetítések legmagasabb nézőszáma pedig meghaladta a 335 000 nézőt. Bár már a 205 000 peak nézővel és 4 millió megtekintett órával büszkélkedő Major 3 selejtező sem volt semmi, a Major 3 még ezt is jócskán lehagyta.

Az Esports Charts megosztotta velünk a legnézetteb mérkőzéseket is: az Atlanta FaZe és az OpTic Texas alsó ági döntője 335 170 embert érdekelt egyszerre, ezzel párszáz nézővel megelőzve a Grand Finalt, ahol a Toronto Ultra meg tudta verni az OpTic Texast. A legjobb öt közé még befért az OpTic és a Boston Breach küzdelme, amelyet szintén az utolsó versenynapon rendezetek meg, és amely 288 024 rajongót érdekelt. Ezt követi a Seattle Surge és az Texas meccse 226 544 nézővel, a sort pedig a FaZe és a Surge összecsapása zárja, amely 218 981 embert mozgatott meg.

Ebből is látszik, hogy még mindig messze az Atlanta FaZe és az OpTic Texas, vagyis a FaZe Clan és az OpTic Gaming a legnépszerűbb csapatok – ám ez egyáltalán nem meglepő. A FaZe a Call of Duty League megalakulása előtt a legsikeresebb szervezet volt valaha, az OpTic pedig mindig ott loholt mögöttük, és kevés hűségesebb rajongói tábor van, mint a zöldeket támogató Green Wall. Emellett az OpTic Texas játékosai ezen a Majorön az első kör után a veszteságra kerültek, azonban vereség nélkül jutottak el a döntőig, ami hatalmas teljesítmény.

Bár a Call of Duty League még bőven nincs a közelében az olyan versenyeknek, mint az LEC, amelynek legnézettebb szezonja 831 000 egyidejű nézővel büszkélkedhet, vagy a több milliós nézettésggel rendelkező The International, Worlds és CS:GO Major tornák, az, hogy a Modern Warfare 2 szezonban folyamatosan dőlnek meg a rekordok, szerintem egy nagyon jó és bíztató jel. Remélem, hogy egyszer kis hazánkba is betör majd a CoD-e-sport láz, és a CDL-t a legnézettebb versenyek között tudjuk majd!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Te kinek szurkolsz a Call of Duty League-ben?