Meggyűlt a baja Szoboszlaival a népszerű youtubernek

Meggyűlt a baja Szoboszlaival a népszerű youtubernek

A magyar nevek kiejtése nem egyszerű, az angol nyelvű embereknek sokszor bele is törik a bicskájuk.

Azt az érzést ti is biztosan ismeritek, amikor meglátunk egy külföldi nevet és fogalmunk sincs, hogyan is kéne helyesen kimondani. Egy angol esetében még van egy erős sejtésünk akkor is, ha egyébként nem ismerjük a nevet, de például egy francia esetében már sok esetben bajban lennék. Nincs ez másképp a másik oldalon sem, a magyar nevek és szavak kiejtése óriási kihívás egy külföldi számára. Az én nevem is számtalanszor járt már így, most Szoboszlai Dominik is megtapasztalhatta ezt.

Persze számára ez valószínűleg nem újdonság, a Bundesliga angol kommentátorai lelkesen „Szoboszláj”-nak ejtik évek óta, de az legalább köszönőviszonyban van a valósággal. Amit viszont a népszerű youtuber, IShowSpeed összehozott, azon már csak nevetni tudunk.

A 16 millió feliratkozóval rendelkező tartalomgyártó nagyon örült a magyar válogatott csapatkapitányának amikor kinyitotta Ultimate Teamben, ám az is látszott, hogy már elolvasni sem könnyű számára a nevet. Azért megpróbálkozott azzal, hogy kiejtse, amiből azt hozta ki, hogy „Szizo-bozli”. A végeredmény fenomenális lett, ráadásul néhányszor még el is ismételte büszkén, hogy sikerült túljutnia a focista nevén. Arról, hogy ez volt-e eddig a legcifrább kiejtése az RB Leipizig középpályásának, azt nem tudjuk, de a dobogóért biztosan versenyben van.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!