Bajban a Heroic? Nyáron kifogyhatnak a pénzből!

Bajban a Heroic? Nyáron kifogyhatnak a pénzből!

Nem csak a FaZe-nek vannak komoly pénzügyi nehézségei a jelen gazdasági valóságában, hanem a norvég-dán Heroicnak is, akiknek rengeteg pénzre van szüksége a hírek szerint, de azonnal.

Tegnap, vagyis március 20-án rendkívüli közgyűlést tartott a Heroic a részvényeseikkel. A Heroic által kiküldött meghívó szerint azonnali szükségük lenne nagyjából 12-20 millió norvég koronára (~416-692 millió forintra) a működésük folytatásához. A norvég-dán szervezet kapcsán tegnap a Pley.gg fedte fel azt a január 30-i figyelmeztető üzenetet a cég korábbi vezetőjétől, miszerint 80 millió korona (~2,8 milliárd forint) kellene ahhoz, hogy 2025 végéig működni tudjanak. Így derült ki az is, hogy a már említett 12-20 milliós összeg csak arra lenne elég, hogy az idei nyarat túléljék, amiből nem nehéz arra következtetni, hogy igencsak források híján vannak már most is.

A rendkívüli közgyűlés eredményéről ma a Dexerto számolt be. Eszerint a 2 korona/részvényre szóló ajánlat nem jött be, nem volt elég érdeklődés a részvényeseik körében és így a szükséges összeget sem tudták biztosítani. Ezért egy új ajánlattal álltak elő, amelyet egy hét múlva, azaz március 27-én fognak megtárgyalni. Jól mutatja a korábbi ajánlattal kapcsolatos fenntartásokat, hogy már csak 8-15 millió norvég koronát szeretnének és mindezért 1 korona/részvény áron bocsátanának ki új papírokat.

A Heroicot 2021 februárjában vette meg egy norvég cég, az Omaken Sports, amelynek tulajdonosa, alapítója, egykori CEO-ja és jelenlegi elnöke Joachim Haraldsen, a Noobwork néven is ismert YouTuber. A felvásárlás idején a céget 19,76 norvég korona/részvény nyitóáron a norvég tőzsdére (NOTC) vitték, később átnevezték Heroic Csoportra. Ám a részvények annak ellenére is zuhanórepülésben vannak, hogy BLAST és ESL partnerek lettek időközben, CS:GO-ban pedig egyre jobban teljesítenek.

Jelenleg kevesebb mint egy koronáért (0,8) lehet hozzájutni a cég papírjaihoz. A 2022-es pénzügyi beszámolójukat még nem adták ki, de egy évvel ezelőtt már 25 millió koronás veszteség volt a mérlegük, ami azóta alighanem csak tovább nőtt. Ezen pedig úgy sem tudtak segíteni, hogy közel megduplázták a kibocsátot részvények számát az elmúlt két évben. Februárban költségcsökkentés gyanánt elengedték a PUBG csapatukat. Amennyiben a jövőhéten sem sikerül megszerezni a szükséges forrásokat a folytatáshoz, remek kérdés, hogy mit tehetnek még, mielőtt a többi játékosukra is hatással lesz mindez.

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!