A Valve leleplezte az új Counter-Strike logót?

A Valve leleplezte az új Counter-Strike logót?

Nem nyerte el mindenki tetszését az új dizájn, de a Valve legalább bebizonyította, hogy a középiskola utáni mindennapokban is van haszna a trigonometriának. Az is valami, nem?

A hét elején írtunk arról, hogy a Valve négy új Counter-Strike-kal kapcsolatos védjegyet is bejegyzett, amelyek a játék Source 2 frissítés utáni nevére utalhatnak. Tegnap este pedig megjelent egy teljesen új logó a hivatalos kommunikációban, miután pontosan négy napig öt darab CT volt a hivatalos CS:GO Twitter fiók fejlécében (mint alább is látható). Ráadásul ez szintén azt a hírt erősíti, hogy a játék egyszerűen csak Counter Strike lesz, a Global Offensive rész nélkül.

Az új logó jelentős váltás a jelenlegihez képest. Először is, gyökeresen megváltozott a felirat betűtípusa, ami egyúttal dőlt is lett. Másodszor, a klasszikus CT-figura is változott. Nem csak egyszerűbb lett, de a betűvel párhuzamosan előredőlt, így a fegyvere is valamelyest takarásba került. Egyébként a legújabb béta megjelenéssel kapcsolatos spekulációk éppen abból a tényből erednek jelenleg, hogy dőlt a szöveg: a szögmérőket és a trigonometria leckéket leporolva kimérték/kiszámolták, hogy 23 fokos a szöveg dőlésszöge. Ebből kiindulva azt tippeli a közösség, hogy március 23-a lesz a nagy nap, amikor kijön a Source 2!

Azonban egyelőre még nem tűnt fel a logó mint új védjegy, így lehet, hogy a Valve-nál csak a hype-ot akarják meglovagolni a grafikával és nem fogják használni a későbbiekben – a következő napokban persze ez még változhat. De már csak azért sem lenne meglepő, ha elhagynák ezt a dizájnt, mert egyébként sokak tetszését nem nyerte el, miután elég nagy reform a több mint 20 éve megszokotthoz képest.

Akiknek viszont nem jött vissza a vacsorája tegnap este ettől, azok ma megpróbálták legalább vizuálisan egy picit kényelmesebbé tenni a logót, követve az alapvető grafikai gyakorlatokat. Gabe Follower például néhány egyszerű, szinte észrevehetetlen változást eszközölt a logón, a végeredmény azonban egyértelműen jobb, a CT feje/sisakja például nem úgy néz ki, mint egy űrlény:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: Valve & Reddit/u_arcanumcsgo

Kövess Minket!