Sennáról készít sorozatot a Netflix és megvan ki játssza a világbajnok pilótát

Sennáról készít sorozatot a Netflix és megvan ki játssza a világbajnok pilótát

A mindössze 34 évesen, 1994-ben elhunyt háromszoros világbajnokot honfitársa, egy brazil színész alakíthatja.

Ha Formula-1, akkor alighanem kihagyhatatlan név Ayrton Senna, hiszen korának – és sokak szerint az F1 történetének– egyik, ha nem a legnagyobb alakja volt a királykategóriában. 1994. május 1-jén azonban egy tragikus baleset következtében életét vesztette a brazil autóversenyző, miután a San Marinó-i nagydíjon a hatodik körben kicsúszott a Tamburello-kanyarban és egyenesen a betonfalnak csapódott.

A Netflix pedig most bejelentette, hogy egy jól haladnak a háromszoros Forma-1-es világbajnok Ayrton Senna pályafutásáról szóló minisorozattal, valamint azt is elárulták, hogy ki bújhat a legendás versenyző bőrébe. A hatrészes minisorozat, amely a Senna család áldásával és részvételével készül, a brazil versenyző felemelkedését mutatja be a korai, Angliába költözésétől kezdve a Formula Fordban való versenyzésen át, egészen az 1994-es San Marinó-i Nagydíjon bekövetkezett tragikus haláláig.

A főszerepet Gabriel Leone brazil színész kapta meg, aki így nyilatkozott, miután megtudta, hogy rá esett a választás:

„Hatalmas felelősség és egyben nagy megtiszteltetés is, hogy egy olyan ikont képviselhetek, aki oly sok embert inspirált egész életében, megmutatva a világnak a brazilok sporttehetségét. A tudat, hogy a Netflixen keresztül emberek millióihoz juttatjuk el ezt a történetet oly sok országban, arra ösztönöz, hogy ezt a lehetőséget már most a karrierem egyik legnagyszerűbb szerepének tekintem.”


Bal oldalon a brazil Ayrton Senna, a korábbi háromszor világbajnok pilóta, míg jobb oldalon Gabriel Leone brazil színész látható 

Viviane, Senna nővére – és az egykori HRT-, Lotus és Williams-versenyző Bruno Senna édesanyja – Leone beválogatásáról az alábbiakat mondta:

„Képes hűen ábrázolni Ayrton egyedülálló személyiségét, különösen azt az Ayrtont, akit mi, a család, a pályán kívül ismertünk.”

A minisorozat nem csak Senna pályán belüli teljesítményét szeretné bemutatni a nagyközönségnek – amelynek köszönhetően háromszor, 1988-ban, 1990-ben és 1991-ben is világbajnok lett, miközben ebben az időszakban nagy rivalizálást folytatott az aszfaltcsíkon Alain Prosttal –, hanem a pályán kívüli életét és személyes kapcsolatait is.

Az eredetileg 2020-ban bejelentett projekt producere Gullane, társrendezői pedig Vicente Amorim és Julia Rezende brazil filmesek lesznek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: formula1.com

Kövess Minket!