F1 Esports: Az 5 legnagyobb meglepetés 2022-ben

F1 Esports: Az 5 legnagyobb meglepetés 2022-ben

Akadtak meglepő teljesítmények idén is!

Nagyon izgalmasan alakult a 2022-es szezon az F1 Esportsban, ahol Lucas Blakeley lett a világbajnok. Ez egy olyan év volt, amelyre minden rajongó valószínűleg szívesen gondol vissza. Voltak meglepetések is szép számmal, ebből hoztam el nektek ötöt.

Ronhaar teljesítménye újoncként

Amit a holland pilóta művelt újonc létére az elképesztő. 4 időmérőt és két versenyt nyert, hétszer állt dobogón. Egészen az idény leintéséig versenyben volt a világbajnoki címért. Látványosan, gyorsan és kellően agresszíven versenyzett, nem ijedt meg tapasztaltabb riválisaitól.

Soha nem látott küzdelem a bajnoki címért

Ennyire nyílt talán még sose volt a verseny, az utolsó három futamnak úgy vágtunk neki, hogy öten is 22 ponton belül voltak, Blakeley, Ronhaar, Boroumand, Rasmussen, Longuet és Opmeer osztották el egymás között a győzelmeket. Soha rosszabb idényt ennél!

A Ferrari eredményei

Egyre több a kihívó a világbajnoki címért, ötös versenyfutást láthattunk a trófeáért, ám ebbe Ferrari-pilóta nem fért be. Pedig két világbajnok forgatja azokat a kormányokat és nyomja a pedálokat. A 2018-as bajnok Leigh négy éve nem tud futamot nyerni, de 2019-ben azért szerzett még 77 pontot, 2020-ban 84-et, bár tavaly már csak 42-t. Ez a 2019-es bajnok Tonizza esetében 184, 79, 83. Idén mindössze 16(!). A Ferrari összetettben a hetedik helyen végzett 79 ponttal, ez két világbajnokkal siralmas. Kérdés van-e számukra visszaút már valaha az elitbe?

Egyoldalú csapattárs-eredmények

A McLaren azért nyerte meg simán a csapatversenyt mert mindkét versenyzőjük stabil teljesítményre volt képes. Ezt egy csapattárs sem tudta az élmezőnyből hozni, az üldöző csapatok nagy bánatára. Amíg Blakeley és Boroumand 181-149 pontot szerzett (összesen 330), addig a többi csapatban így alakultak a küzdelmek: 

  • Haas: Ronhaar-van Erven-Stachulec 165-12-0 (összesen 177)
  • Mercedes: Opmeer-Moreno-Benham 122-30-6 (összesen 158)
  • Red Bull: Rasmussen-Kiefer 173-35 (összesen 208)

Opmeer feltámadása

A kétszeres címvédő Jarno Opmeer hét verseny után teljesen láthatatlan volt a mezőnyben. Egy második hellyel kezdett, de innentől jött a hullámvölgy. Imolában 11., Silverstone-ban 5., a Red Bull Ringen 4., Spaban 6., Zandvoortban 4. volt. Végig az élmezőny közelében haladt, de a futamgyőzelembe nem nagyon tudott beleszólni, dobogón egyszer állt, valamint pole pozíciót sem szerzett. A hetedik futamon Monzában 17. lett, ekkor nem sokan gondolták, hogy lesz még esélye a bajnoki címre. Azonban a legjobbkor támadt fel és sorban két győzelmet szerzett, közel megduplázva addigi pontjainak a számát. Hirtelen az 58 pontos hátránya 22-re olvadt Blakeley mögött. Aztán kiderült, ez csak a csillagok szerencsés összeállásának volt köszönhető, mert az utolsó három versenyen mindössze 12 pontot szerzett.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!