Magyar versenyzőt igazolt a Mercedes F1 csapata

Magyar versenyzőt igazolt a Mercedes F1 csapata

A tavalyi F1 Esports szezon finoman szólva is tragikus volt, de a Mercedes magyar versenyző párosával talán sikerül feldobni az új idényt.

A 2023–24-es Forma-1 Sim Racing World Championshipet, leánynevén F1 Esports Seriest, nehezen tudnánk sikeresnek nevezni. Rengeteg dráma volt a szezon körül, miután a bajnokságot immáron nem az esportiparból végleg kiszálló Gfinity, hanem az ESL szervezhette. Ez önmagában még nem is lett volna baj, csak az új rendezők az ambíciózus terveiket nem tudták megvalósítani, aminek a több hónapos csúszás és a folyamatos bizonytalanság mellett Marcel Kiefer visszavonulása lett az eredménye. A liga problémáival mi is foglalkoztunk még a botrány kitörése idején, ezért ha érdekel, hogy mi ment félre, akkor csak ajánlani tudjuk ezt a cikkünket a témában.

Jelenleg csak remélni tudjuk, hogy a következő F1 Esports szezon jobban sikerül. Ugyanis évek óta több magyar versenyző van ebben az egyébként nívós ligában, és hatalmas kár lenne, ha a legjobb éveiket pont ezek a bénázások vennék el tőlük. Bereznay Dániel ugyebár nagy veteránja a mezőnynek, jelenleg is a Mercedesnél versenyez. De most újabb magyarral bővül a hibrid éra legsikeresebb F1-es istállójának esportolói kerete, hiszen a hivatalos sim racing vb címvédőjétől, a Ferraritól érkezik most a Mercedes legújabb pilótája – jelentette be a csapat a múlt héten.

Bereznay Dani mellett tehát a frissen igazolt Puki István szintén a Mercedes keretét erősíti majd a 2024-25-ös szezon során. Mellettük pedig itt van még Jake Benham, James Baldwin és Bono Huis, tehát tényleg egy impozáns felállásról beszélhetünk. Tavaly a Mercedes a konstruktőri bajnokság negyedik helyén végzett Bereznay és Benham vezényletével. Idén viszont az általában a világbajnoki címért versenyző istálló alighanem szeretne ennél előrébb végezni. Meglátjuk, hogy a megoldás erre egy magyar duó lehet-e majd vagy sem. De afelől nincs kétségünk, hogy a hazai rajongók érdeklődését ezzel a felállással könnyű lesz elérni.

Puki Istvánt az átigazolása után Bereznay Dani egy rövid videóban is köszöntötte:

Borítókép: Mercedes-AMG PETRONAS Esports Team

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár