Visszatér a Ferrari Esports Series, ahol tavaly magyar bajnokot avattak

Visszatér a Ferrari Esports Series, ahol tavaly magyar bajnokot avattak

Már elindult a nevezés az év egyik legjobb simracing ligájának selejtezőire – ezt semmiképp se hagyjátok ki!

Idén már zsinórban ötödjére tartja meg a Ferrari az Esports Series nevű bajnokságát – jelentette be az autógyártó a hivatalos oldalán. A nyolc hónapon át tartó versengés május 13-án indul és decemberben egy LAN nagydöntővel ér majd véget. A résztvevők többek között Assetto Corsában, Assetto Corsa Competizionében és iRacingben bizonyíthatnak az év során, hogy eldőljön, melyikük érdemel helyet a legendás istálló e-sportolói között. Izgalomból pedig biztosan nem lesz hiány: tavaly hármas holtverseny volt a csúcson, így Isaac Gillissen mellett Báldi Gergő is csatlakozhatott a Ferrari csapatához. Vagyis Puki István után/mellett ő lett a második magyar a maranellóiaknál.

A Ferrari Esports Series idei szezonjában is lesz lehetőség versenyezni a világ minden tájáról, így Magyarországról is. A szakaszokra bontott selejtezőkben gyors köröket kell teljesíteni majd, a legjobbak pedig a júliusi regionális fordulókban szerezhetnek indulási jogot az őszi bajnokságokban. Az egyes régiók öt-öt legjobb e-sportolója juthat be a decemberi fináléba, ahol már nem csak élő közvetítés helyez majd nyomást rájuk, hanem várhatóan egy helyszíni közönség is. A teljes szezon végén a legjobbak közül a Ferrari egy vagy több virtuális pilótát felvesz a csapatába, a tétek tehát óriásiak.

Ezeket olvastad már?

A nem profi versenyzők számára lesz egy közösségi kupa nevű kihívás, ami júliustól októberig tart majd. E során – a selejtezőkhöz hasonlóan – gyors köröket kell teljesíteni, a ranglétra legjobbja pedig egyenesen a decemberi LAN döntőbe juthat majd wildcard meghívottként. Akkor sem lesz feltétlenül okod a kesergésre, ha beszállsz a versenyekbe, de végül lemaradsz a fináléról, mert többek között Thrustmaster Formula Wheel Add-On Ferrari SF1000 Edition kormányt, 1:2-es méretarányú, 2024-es Charles Leclerc mini sisakot, Bburago F1 autó modellt, Rayban napszemüvegeket, B&O Ferrari edition fülhallgatót és egyéb Ferrari termékeket nyerhetsz.

A Ferrari Esports Series indulása előtt Báldi Gergő így nyilatkozott a hivatalos bejelentésben:

„A Ferrari Esports Sereis mindig is egy nagyon kompetitív bajnokság volt – a név magáért beszél, ha egy ilyen történelmi márka szervez valamit, akkor az csakis a legjobb lehet. Ezért van itt ennyi nagy név évről évre, ezért hoz néha váratlan eredményeket, és ezért tapasztalhatsz akkora nyomást, mint sehol máshol korábban – és akkor a jó teljesítményt követő díjról nem is beszéltünk. Miután 2023-ban az egyik nyertes voltam, elképesztő élményeket szereztem ezzel a legendás márkával, olyan élményeket és sztorikat éltem át, amilyeneket a legvadabb álmaimban sem tudtam volna elképzelni. Ezért szerintem ez a bajnokság kötelező minden motorsport rajongó számára, mert a simracing világ legjobbjaival versenyezhetnek, majd olyan dolgokat élhetnek át, amelyek egy életre velük maradnak.”

Ha szeretnél nevezni a Ferrari Esports Seriesre, látogass el az esemény hivatalos honlapjára!

Kövess Minket!



Gamer szótár