Dedikált Le Mans játék készül, csak tudnánk, hogy minek

Dedikált Le Mans játék készül, csak tudnánk, hogy minek

Az rFactor 2 fejlesztői dolgoznak a Le Mans Ultimate-en, ami várhatóan még 2023-ban meg is jelenik.

Jövőre már egy vadiúj játékon, a Le Mans Ultimate-en fog menni a virtuális 24 órás Le Mans-i futam – jelentették be a szervezők és a játékot kiadó Motorsport Games. A kiadó neve bizonyára sokakat elrémíthet majd, elég csak a borzalmas NASCAR játékaikra gondolni. De talán picit segít ezen, hogy a Le Mans Ultimate-en a Studio 397 dolgozik, vagyis az rFactor 2 fejlesztői, akik nem évente ismétlődő megjelenést, hanem folyamatosan frissülő kontentet ígérnek.

A Le Mans Ultimate nem csak a híres-neves Sarthe-i pálya miatt lesz érdekes, ugyanis az FIA World Endurance Championship 2023-as szezonja is bekerül majd a pilótákkal, az autókkal és a pályákkal együtt. Versenyezhetünk majd LMH, LMDh, LMP2 és GTE kategóriákban is, amire eddig csak akkor volt lehetőségünk, ha megvettük az iRacinget, az rFactor 2-t és mondjuk a Gran Turismo 7-et is. A játék a tervek szerint szimulátor és nem árkád élmény lesz, de azért lehet majd benne szórakozni kontrollerrel is, ha nagyon akarunk.

A Le Mans Ultimate-tel együtt bemutatkozik a RaceControl nevű online multiplayer is, amiben a kompetitív versenyeket is rendezik majd. Ezen felül privát lobbikat is csinálhatunk, illetve lesz egy „aszinkronizált kooperatív mód” is, ami állítólag azt tudja, hogy egy endurance verseny során nem egymás után kell vezetnie a játékosoknak, hanem bármikor levezethetik a maguk részét és a váltás után kvázi felvételről megy majd, amit csináltak. Vagy valami ilyesmi. Még a Motorsport Games tulajdonában lévő Traxion.gg sem teljesen biztos ennek a mikéntjében, hogyanjában.

Amit azonban a játéknál is jobban várunk, az Max Verstappen reakciója a bejelentésre. Mert nem feltétlenül értjük, hogy mi szükség van erre a játékra, amikor vannak már jól működő platformok, ahol lehetne virtuális Le Mans-t rendezni. Viszont decemberben már jön is a játék az ígéretek szerint, szóval ha valami nem klappol a megjelenéskor, legalább lesz mit okolni az újabb rossz virtuális Le Mans-ért az év elején.

A kétszeres F1-es világbajnok ugyanis nagyon nem volt elragadtatva az idei futamtól, egy új játék pedig még tovább ronthatja a viszonyát a szervezőkkel. Az idén használt játék bugoktól és hálózati hibáktól hemzsegett, a szervezők pedig folyamatosan bénáztak, így Verstappenék kénytelenek voltak feladni a versenyt végül. Szóval lehet ez a játék fogja visszacsábítani őt a bajnoksághoz vagy éppen elriasztani őt örökre – attól függ, hogy sikerül.

Kövess Minket!



Gamer szótár