Verstappen kiakadt, bohóc show-nak nevezte a virtuális Le Mans-t

Verstappen kiakadt, bohóc show-nak nevezte a virtuális Le Mans-t

A Team Redline csapata nyerte meg a 24 órás futamot, de nem az, amelyikben Verstappen is vezetett.

A Team Redline #2 autója nyerte meg az idei 24 órás Le Mans virtuális futamát LMP-kategóriában, vagyis az IndyCar-pilóta Felix Rosenqvist, a 2022-es F2-es bajnok Felipe Drugovich, valamint Luke Bennett és Chris Lulham. A GTE-kategóriában pedig Romain Grosjean örülhetett – már nem a saját teljesítményének –, ugyanis az R8G Esports nyert, amelynek Ferrariját Alex Szmoljar, Scott Andrews, Timotej Andanovszki és Erhan Jajovszki vezette. Aki viszont egyáltalán nem volt boldog a hétvégén, az a kétszeres F1-es világbajnok Max Verstappen, aki tavaly a falban kötött ki, idén pedig csatlakozási problémái voltak.

Verstappen a Team Redline #1 autójában rajtolt el Luke Browninggal, Diogo Pintóval és Jeffrey Rietvelddel a csapatában. A negyedik helyről indulhattak, de Verstappen már az első kör alatt az élre került. Tekerjünk előre 17 órát, a helyzet pedig változatlan volt, a másik Redline előtt egy perccel vezettek. A helyzet viszont egyáltalán nem volt ilyen idilli. A futamot mindenféle technikai problémák sújtották, a versenyzőket rendszeresen kidobta a szerver, így másfél óra múlva már inkább a visszavonulás mellett döntött a Redline #1 csapata.

A kétszeres világbajnok F1-es pilóta Twitchen kelt ki magából a történtek után:

„Nem tudják irányítani a saját játékukat. Már harmadjára dobott ki a játék, de ez volt az utolsó alkalom, hogy részt vettem ezen. Mi értelme van? Öt hónapot készülsz arra, hogy megnyerd a bajnokságot, két hónapot pedig arra, hogy megpróbáld megnyerni ezt a versenyt, aztán így kezelik ezt az egészet. Volt két piros zászló, azt ráfogják arra, hogy valakik DDoS-olják a szervert, utána kivették az esőt, mert annak is nagy hatása lehet, de az embereket még mindig kidobálja a játék. Minket is érintett, de nem foglalkoznak vele, mert több embernek kell lecsatlakoznia hozzá. Őszintén, ez egy vicc. Ezt nem lehet eseménynek nevezni, ez egy bohóc show.”

A Verstappen által is említett szabály, miszerint „több embernek kell lecsatlakoznia” ahhoz, hogy foglalkozzanak a problémájukkal, arra a négyes szabályra utal, miszerint legalább ennyi autót érintenie kell egy technikai akadálynak ahhoz, hogy visszakapják az idejüket az érintett versenyzők. A 24 órás futam alatt volt példa ilyesmire is, ám amikor a hollandot dobta ki a játék, akkor csak egy másik csapatot érintett a hiba, tehát nem voltak elegen a visszaállításhoz.

A drámán túl természetesen a magyar versenyzőkről is érdemes megemlékezni: Kiss Norbi (Project 1 by Dörr Esports) GTE-ben a 4. helyen ért be; Sipos Patrik (Alpine Esports) 9., Csincsik Marcel (R8G) 12., Pinczés Ádám (Arnage Competition) 18. lett LMP-ben; Várkonyi Zoltán (Le Mans Virtual Cup) nem ért célba.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!