Parádés forgatókönyvírót kapott a vadonatúj Star Wars-film

Parádés forgatókönyvírót kapott a vadonatúj Star Wars-film

Ez egy nagyon jó előjel a következő Star Wars mozifilm számára.

Az utóbbi években a Star Wars franchise sem abba az irányba haladt, ami elégedetté tehette volna a rajongókat. Ez magával hozta azt is, hogy jó néhány már előkészületi fázisban tartó filmet törölt a stúdió, bár a Disney a sorozatok terén előrelépést könyvelhetett el, hiszen a Mandalorian például elképesztően sikeressé vált.

2023. viszont elhozta azt a hírt, amire alighanem sokan vártak már, hiszen kiderült, hogy a Peaky Blinders alkotója, Steven Knight írja majd az egyelőre még cím nélküli új Star Wars produkció forgatókönyvét – miután Damon Lindelof és Justin Britt-Gibson távozott a projektből. A rendezői széket Sharmeen Obaid-Chinoy foglalhatja el, ami viszont kételkedésre adhat okot, mivel neki köszönhetjük a gyengécske Ms. Marvel sorozatot – Metacriticen például a nézők 3.8-ra értékelték. A Lucasfilm új filmjének a címét várhatóan az áprilisi londoni Star Wars Celebration eseményen jelentik be.

Knight egyébként is egy veterán forgatókönyvírónaak számít, aki karrierje kezdetén még az olyan bűnügyi drámákra specializálódott, mint a 2002-es "Dirty Pretty Things" és a 2007-es "Eastern Promises", majd végül a könnyedebb drámákba is belekóstolt (2014-es "The Hundred-Foot Journey"), de a háborús thrillerek (2016-os "Allied") és életrajzi filmek (2021-es "Spencer") sem álltak távol tőle. Emellett ő készítette a méltán híres Peaky Blinders sorozat szkriptjét is – ami egyben az egyik legjobb történelmi bűnügyi drámasorozat –, amelynek egyébként a producere is volt egyben.

Az új film előkészületi fázisában egyébként még Lindelofot – aki leginkább a "Lost", a "The Leftovers" és a "Watchmen" című tévésorozatok társalkotójaként lehet ismerős – kérték fel a forgatókönyvhöz, aki segítségül hívta Britt-Gibsont ("Counterpart", "Into the Badlands"), hogy közösen írjanak egy Star Wars sztorit. Miután az év elején leadtak egy vázlatot, a párostól februárban elköszöntek, pedig már megszületett egy egyezség a Lucasfilmmel, hogy számítanak rájuk egy vagy több új Star Wars filmes projekt kapcsán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!