LoL: Faker semmi pénzért nem hagyná el az LCK-t

LoL: Faker semmi pénzért nem hagyná el az LCK-t

Bár eszméletlen pénzeket ajánlottak neki, a Megölhetetlen démonkirálynak nem ez az elsődleges szempont.

Lee "Faker" Sang-hyeok kérdés nélkül a League of Legends legismertebb és legsikeresebb játékosa. A három világbajnoki címéhez senki nem ért közel, neve pedig összenőtt az SKT T1, majd a T1 csapatával, amelynek már társtulaja is lett. Az "Unkillable Demon King" becenévvel büszkélkedő játékos tehát elég kelendő (lenne) a világ minden csapata számára.

A tavalyi szezon kezdetén az LCS valaha volt legjobb lövésze, Yiliang "Doublelift" Peng ültt le beszélgetni a Cloud9 egykori edzőjével, Nick "LS" de Cesaréval és a T1 CEO-jával, Joe Marsh-sal. A podcast során Marsh elmondta, hogy Fakert folyamatosan szeretnék eligazolni a T1-tól, például a 2022-es szezon kezdete előtt az LPL több csapata akár 20 millió dollárt, azaz majdnem 8 milliárd forintot is kész volt fizetni a League of Legends Lionel Messijéért. Tavaly év végén is volt egy hasonló esemény, ugyanis a megbukott szupercsapat, a Team Liquid és az épp újjáépülő (azóta pedig remekül teljesítő) FlyQuest is szerette volna elhappolni Fakert az LCK legeredményesebb csapatától.

Az LPL csábítása természetesen idén is megtörtént, egyes források szerint megint 20 millióval, mások szerint jóval magasabb összeggel kísértették meg a T1 társtulajdonosát. Faker azonban nem ingott meg, és a Joongang nevű dél-koreai magazinnak elmondta, hogy miért: "Messitől tanultam, aki már 10-15 éve csúcson van, és most megnyerte a katari Futballvilágbajnokságot." Ez a hozzáállás egyáltalán nem meglepő Fakertől, akiről tudni lehet, hogy nem a pénzért játszik, hanem azért, hogy ő legyen minden idők legjobbja (amit sokak szerint már el is ért). Tavaly "csak" a League of Legends Worlds döntőjéig jutott - idén vajon behúzza a negyedik Summoner's Cupját most, hogy a T1 ismét elképesztően domináns az LCK-ben?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!