Megéri a nyarat a Heroic, új részvényeket bocsátanak ki

Megéri a nyarat a Heroic, új részvényeket bocsátanak ki

A nyarat elvileg túléli a Heroic a most szerzett pénzből, de a közép- és hosszútávú terveik még mindig veszélyben vannak.

Egy hete írtunk arról, hogy a norvég tőzsdén jegyzett Heroic jelentős pénzhiánnyal küzd, ezért rendkívüli közgyűlést tartottak a részvényeseiknek március 20-án, ahol újabb részvények kibocsátásáról tárgyaltak – eredménytelenül. Az eredeti, 2 norvég korona/részvényre szóló ajánlatra nem haraptak rá elegen, ezért március 27-ére újabb közgyűlést írtak ki, ahol a részvényekért kért ár és a végösszeggel kapcsolatos ambíció is jelentősen csökkent. A Heroic az első alkalommal 12-20 millió koronát (~405-675 millió forintra) akart ahhoz, hogy 2023 nyarát túléljék. Ezúttal már csak 8-15 millió koronát (~270-506 millió forintot) kértek.

Mint a Heroic beszámolója is írja, tegnap 10 millió új részvény kibocsátásában állapodtak meg a jelenlévőkkel, mindezt 1 norvég korona/részvény áron. Tehát a célkitűzés alsó harmadában maradtak, az eredeti maximum felét sikerült megszerezni. Persze a Heroic ezzel még nem menekült meg a pénzügyi problémák elől, csak kapott egy kis időt a víz felszínén. A nyarat elvileg túl fogják élni a most szerzett 10 millió norvég koronából (~337 millió forintból), de a közép- és hosszútávú terveik még mindig veszélyben vannak.

A cég vezetősége szerint 80 millió korona (~2,8 milliárd forint) kellene ahhoz, hogy 2025 végéig működni tudjanak. A 2022-es pénzügyi beszámolójukat még nem adták ki, de egy évvel ezelőtt már 25 millió koronás veszteség volt a mérlegük, ami azóta alighanem csak tovább nőtt. Ezen pedig úgy sem tudtak segíteni, hogy közel megduplázták a kibocsátot részvények számát az elmúlt két évben. Februárban költségcsökkentés gyanánt elengedték a PUBG csapatukat is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: Heroic

Kövess Minket!