A Google a mesterséges intelligenciát használná a játékok tesztelésére

A Google a mesterséges intelligenciát használná a játékok tesztelésére

Meglepő ötlettel rukkolt elő a Google, ezzel problémamentesebbé, és hatékonyabbá teheti a játéktesztelést.

Március 23-án a Google közzétett egy új szabadalmat, miszerint egy olyan rendszert sikerült kifejleszteniük, amivel a mesterséges intelligencia segítségével tesztelhetik a játékokat. A rendszerük a megadott karakterek számára egy játékmodellt hoz létre, mely cselekvések végrehajtására ki is képezi azokat.

A vállalat szerint ez nagyon fontos, ugyanis a játékok az idő előrehaladtával egyre bonyolultabbak, azonban a tesztelési módszer régóta változatlan, így elavult lett. 

„A játékok játékmódjában bekövetkezett drámai változások ellenére, a tesztelés módja nagyjából változatlan maradt, ennek eredményeként pedig nagyon sok múlik az embereken, akik a teszt során többször is játszanak vele, hogy felfedjék a hibákat" – nyilatkozta a Google.

Az AI általi tesztelés erre megoldást jelenthet, és segíthet abban, hogy a játékok ne késsenek annyit, valamint sokkal jobb állapotban jelenjenek meg. A folyamat során előre meghatároznák, hogy milyen kritériumok mentén haladjanak a karakterek, ezt pedig folyamatosan frissíthetnék, és változtathatnák a visszajelzéseknek alapján.

Itt jönnének szóba a emberek, akik továbbra is kivennék a részüket a műveletből, hiszen általuk fedhetőek fel azok a problémák, melyekre a fejlesztők és a mesterséges intelligencia nem is gondolt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gamer szótár


Szerintetek ez felgyorsíthatja a játékok kiadását?

  • 25 %
  • 75 %