Visszavonul a lengyel Counter-Strike legenda, TaZ

Visszavonul a lengyel Counter-Strike legenda, TaZ

NEOval nemrég be kellett zárják a saját orgjukat, ez vezetett TaZ 22 éven át tartó Counter-Strike karrierjének végéhez.

Szomorú nap a mai, hiszen visszavonul a 2010-es évek talán egyik legismertebb CS:GO játékosa, Wiktor „TaZ” Wojtas. A 36 éves lengyel legenda 2001-ben kezdett el versenyezni Counter-Strike-ban, az azóta eltelt 22 évben pedig olyan elképesztően sikeres nemzeti csapatok tagja volt, mint az 1.6-os Golden Five-felállás vagy a CS:GO-s Virtus.pro. Játszott a játék történetének talán mindmáig legjobb mérkőzésén, a 2017-es SK–VP EPICENTER döntőn. De több nemzetközi tornát is nyert az évek alatt, köztük egy Majort 2014-ben Katowicében, az ELEAGUE első évadát 2016-ban, valamint a DreamHack Las Vegas-t 2017-ben – ezutóbbi majdnem derékba törte a karrierjét is.

A Mercedes-incidensként ismert történetet tavaly elég alaposan körbejártuk. Az ELEAGUE Atlanta Major második helyezettjeként végző lengyel csapat nagyon éhezett a visszavágásra az Astralis ellen, ez pedig Las Vegasban össze is jött. TaZ ezután a VP akkori vezetőjétől ajándékba kapott egy autót és ez lényegében romba döntötte a játék egyik legsikeresebb dinasztiáját – egy év múlva TaZ kikerült a csapatból is.

A VP-s távozás után TaZ nem adta fel: játszott a Kinguinben, később megalapította a rövid életű devils.one orgot, majd az Aristocracy, az ARCY és végül a NEOval közösen alapított, lengyel tehetséggondozásra fókuszáló HONORIS tagja volt 2020-tól napjainkig. A játék történetének leghosszabb ideig együttműködő duója 6 136 napon, vagyis közel 17 éven át játszott együtt – két kisebb megszakítással. Azonban a múlthéten kénytelen voltak bezárni a szervezetet. TaZ akkor még úgy nyilatkozott, hogy gondolkoznia kell a jövőjén, de sejteni lehetett, hogy ebből visszavonulás lesz.

Ma délben pedig be is jelentette, hogy szögre akasztja az egeret és ezzel lezárja a 22 éven át tartó karrierjét, amely során nem csak a szerveren, de azon kívül is Counter-Strike rajongók tízezreinek ajándékozott felejthetetlen pillanatokat, mint például amikor kiállt a szurkolók elé megvédeni olofmeistert vagy a fénycsővel játszott egy interjúban. A Valve 2015-ben Player Profile videót is készített róla, amit érdemes megnézni, ha még jobban érdekel a korai karrierje és a munkakapcsolata NEOval.

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!