11 év után megszűnik a Beyond the Summit

11 év után megszűnik a Beyond the Summit

Az egyedi és nagyon szórakoztató közvetítéseiről ismert rendezvényszervező cég nem tud tovább működni a jelenlegi gazdasági körülmények között.

11 évvel ezelőtt két DOTA2 kommentátor indította el a Beyond the Summit nevű produkciós céget. A BTS gyorsan sikersztori lett, a 2010-es évek végére már az egyik legegyedibb és legszórakoztatóbb e-sport termék volt az övéké, amelyet a világ minden szegletéből nézők tízezrei követtek rendszeresen. Jelen voltak CS:GO-ban, részei voltak a DOTA2 Pro Circuitnek is. A koronavírus-járvány előtt a klasszikus Los Angeles-i villájukból egy nagy stúdióba költöztek, ahol különböző streamereknek gyártottak eseményeket a profi tornák mellett. Úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben van.

De tavaly kikerültek a DPC-ből, a globális recesszió miatt pedig olyan helyzetbe kerültek 2023 elejére, amiből már nem tudták kiverekedni magukat. A BTS sosem fogadott el kockázati tőkebefektetőktől pénzt, többre tartották a függetlenségüket. De így sem úszták meg, hogy a The Guard nevű szervezettel hasonló sorsra jussanak.

„A jelenlegi pénzügyi kilátásaink és a következő év várható kihívásai alapján úgy döntöttünk, felelőtlen lenne folytatni a BTS-t a jelenlegi struktúrával. Tehát a piacon töltött közel 11 évünk után azt a nehéz döntést hoztuk, hogy elengedjük az embereinket” – mondta David „LD” Gorman, a BTS társalapítója nyilatkozatában.

A Beyond the Summit megszűnésének bejelentése nem jelenti azt, hogy egyik napról a másikra véget ér a cég és mindenki az utcára kerül. Március 23-26. között fogják rendezni az utolsó versenyüket, a Smash Ultimate Summit 6-ot. De mostantól igyekeznek segíteni az alkalmazottaiknak új állást keresni az e-sport iparon belül. LD szerint csak így tudják biztosítani, hogy még április végéig van keretük a fizetésekre. Ha folytatnák a munkát ezen a ponton túl, félő, hogy tényleg egyik napról a másikra csődölne be a vállalkozás, amely megannyi emlékezetes pillanatot adott nekünk az elmúlt 11 évben.

Borítókép: Beyond the Summit
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!