A Sikoly 6 reklámkampánya olyan jól sikerült, hogy riasztották a rendőrséget

A Sikoly 6 reklámkampánya olyan jól sikerült, hogy riasztották a rendőrséget

Az Egyesült Államokban több helyen is rettegést okozott az álarcos főszereplő.

Immáron a Sikoly hatodik felvonása látogat a mozikba, amelyre már most érdemes ráhangolódni egy szinkronos előzetessel, hiszen március 9-én debütál a film itthon. Az 1996-os indulása óta elég nagy sikernek örvendő franchise új felvonásának három visszatérő szereplője is van. Az egyik, aki mindegyik részben küzdött az életéért és még mindig nem unalmas számára, az Courteney Cox, míg a másik a Sikoly álarc mögé bújó és a gyilkos hangját kölcsönző Roger L. Jackson. Rajtuk kívül még Hayden Panettiere kapott helyet a filmben, akiért korábban a negyedik és ötödik részben lehetett izgulni. Ez pedig még csak a hab a tortán, hiszen Magyarországon elképesztő korhatár-besorolást kapott a produkció, így már most érdemes felkészülni rá, hogy csak komoly feltételek mellett lehet megtekinteni a hatodik felvonást.

Egyébként a hatodik rész kapcsán nyilván fogadkoztak a készítők, hogy egy teljesen új Szellempofát kapnak a rajongók, és való igaz már az előzetesből is kitűnik, hogy nem a jól megszokott álarcos gyilkostól retteghetnek a főszereplők. Ráadásul sikerült megfejelniük a hype-ot egy különös reklámkampánnyal is, ami olyannyira erősre sikeredett, hogy az Egyesült Államok több városában is riadalmat okozott. Történt ugyanis, hogy egy kaliforniai kisvárosban, Sonomában feltűnt Szellempofa álarcot viselő személy. Ezt pedig továbbiak követtek, gyakorlatilag az ország több pontján is (például St. Louisban és New Orleansban) kiszúrták a fekete ruhát és Ghostface maszkot viselő egyéneket. Később Szellempofa hivatalos Twitter fiókján is megjelentek ezek a képek, és gyorsan ki is derült, hogy szó sincs semmiféle gyilkosról, pusztán a film marketingkampánya részeként találták ezt ki a forgalmazónál. Sonomára egyébként például azért esett a választásuk, mert itt forgatták a Sikoly legelső epizódját.

Ettől függetlenül egyeseknél ez nagy riadalmat keltett a dolog és bizony volt, ahol riasztották a rendőrséget a maszkos alak miatt.

"A telefonvonalak felrobbantak, és tonnaszámra érkeztek az aggódó polgárok hívásai" - mondta Robert Dillion, a seriff hivatalának szóvivője csütörtökön a SFGATE-nek.

A kiérkező hatósági személyek elbeszélgettek a helyszínen tartózkodó Szellempofával, aki készségesen közölte, hogy a Paramount Pictures bérelte fel őket, hogy a hamarosan debütáló slasher-filmet reklámozzák. A tisztázást követően minden egyes igazoltatott Szellempofa gond nélkül távozhatott. A Paramount egyébként ezt már a Mosolyogj című filmje esetében is eljátszotta.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!