2024-ben érkezhet a GTA 6

2024-ben érkezhet a GTA 6

Újabb információk erősítik meg a dátumot.

Ennyi év után már nagyon nehezen hiszek el bármit a GTA 6 kapcsán, amit a Rockstar Games oldaláról továbbra is közel teljes sötétség jellemez. Alig tudunk bármi hivatalos infomációt róla, a megerősített részletek nagy része is a szeptemberi szivárgásból van. Ám a 2024-es bűvös dátum egyre többször bukkan fel a program kapcsán, ami miatt a reménysugár elkezdett pislákolni, hogy jövőre már tényleg kézbe vehetjük a legendás franchise hatodik számozott részét. 

Először a Microsoft hintette el, hogy a következő esztendőben bemutatkozhat a játék, majd februárban bennfentesek állították, hogy a fejlesztés már nagyon előrehaladott állapotban van. A Rockstar ügyeiben általában jól értesült Tez2 néhány hete azt mondta, hogy már idén elindulhat a marketingkampány, ami ha igaz, megerősítheti a 2024-es megjelenést.

Most ismét a bennfentes jelentkezett, és leszűkítette a megjelenési ablakot. Azt mondta, a fejlesztők számára a céldátum a 2024-es ünnepekre, tehát decemberre tehető, de sajnos ez 2025 elejére is csúszhat. Annak érdekében, hogy teljesítsék a terveket még az is felmerült, hogy bizonyos részeket kivághatnak a GTA 6-ból és eltehetik későbbre egy esetleges DLC-nek. Hasonlót pletykáltak anno a térkép kapcsán is, hogy nem a teljes terület áll majd rendelkezésre az induláskor, de majd fokozatosan bővítik a bejárható részeket. A Rockstar terveit potenciálisan befolyásoló egyik kulcsfontosságú tényező a megosztó visszatérés a hivatalba politika, ami csúszást eredményezhet, ha nem csökkentenek a tartalmakon.

Márpedig nem biztos, hogy belefér számukra a tervezetthez képest egy nagyobb csúszás, a tartalom kiegészítőkbe terelése egy jó alternatíva lehet számukra. Mint mindig, egyelőre érdemes ezeket a bennfentes információkat is fenntartásokkal kezelni. Bár a Tez2-nek hiteles a múltja, nem tévedhetetlen és az ilyen távoli részletek mindig változhatnak a fejlesztés előrehaladtával. Ezen kívül bármennyire is várom a GTA 6-ot, azon a véleményen vagyok, hogy inkább ne siessék el, ne kapjunk még egy Cyberpunk 2077-et.

Még nem játszottad ki a Horizon Forbidden Westet? Akkor irány az Esport1 közösségi játéka és legyen tiéd a fantasztikus nyeremény!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!