Már a Dota 2-ből is az új CS szivárog

Már a Dota 2-ből is az új CS szivárog

A tegnapi Dota 2 frissítésben számtalan CS:GO-s utalást talált egy adatbányász.

Március 6-án megjelent egy új Dota 2 frissítés, amiben meglepő módon a CS:GO-hoz köthető sorok tömkelegét talált a Gabe Follower nevű adatbányász. Mindez azért lehet érdekes, mert a Valve keményen dolgozik a Source 2 alapú Counter-Strike-on Richard Lewis riportja és a múltheti Nvidia driveres szivárgás alapján, de most néhány új és régi dolog is visszaköszön, amelyekre nem feltétlenül számítottunk.

Utalások a CS:GO-ra az új Dota 2 frissítésben:

  • A Zoo nevű pálya, amely még 2019-ben volt a játékban. Lehet visszatér?
  • Közösségi láda és az ennek nyitásához szükséges kulcs.
  • „stickerkit”, „paintkit” és „spraykit” nevű itemek, amelyek funkciója egyelőre tisztázatlan. Bár az első kapcsán azt spekulálják néhányan, hogy lehet matricák eltávolítására szolgálhat. Mi azért nem reménykednénk ebben, valószínűbb, hogy csak simán új matricákról és falfirkákról van szó, esetleg ezek valamilyen kisebb változáson mehetnek majd át a jövőben.
  • „UnusualLoot”, ami esetleg a Team Fortress 2 veteránoknak lehet ismerős elnevezés – skinekre utalhat, TF2-ben ezek a legritkábbak.

Az, hogy a Dota 2-ben is megjelentek a CS:GO-ra utaló jelek, azt jelenthetik, hogy ezek már a Source 2-es változatból lettek bemásolva és véletlenül vagy szándékosan ott felejtve. Persze nem mindent kizáró bizonyítékról van szó, de úgy, hogy tudjuk, jön az új Counter-Strike bétája heteken belül, elég nehéz elhinni, hogy ne lenne összefüggés.

Továbbá a SteamDB-n is kiszúrható egy nagyobb frissítés, amelyről azt gondolja a közösség, hogy a Source 2-re utalhat. Aquarius szerint a Dota 2 Reborn Beta megjelenéséhez hasonló a struktúrája ezeknek az AppID-knek. Mindebből úgy gondolja, hogy már január óta létezik a „DLC” – egyelőre csakis belső használatra. De ez bármelyik napon változhat a frissítések mennyiségéből adódóan, tehát tényleg közel lehet a publikus béta.

A fentieken túl egyébként arról is jelentős spekuláció folyik, hogy egy új Operation is érkezik majd a Source 2 frissítéssel. Igencsak időszerű lenne, miután tavaly év végén nem kaptunk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!