Befutott a God of War elképesztően zseniális magyar szinkronos kedvcsinálója

Befutott a God of War elképesztően zseniális magyar szinkronos kedvcsinálója

Egy teljesen új szintre emelik az élményt a magyar hanggal.

Sok esetben még az is csak ritka adalék egy új videójáték esetében, ha tartalmazza a magyar feliratot, a hazai szinkron pedig bizony kuriózumnak számít jelenleg ebben a műfajban. Alig akad olyan cím az elmúlt évtizedekből, amelyik hivatalosan is magyar szinkronnal együtt debütált, pedig ez sokat tud dobni az élményen. Ki ne emlékezne A mesterlövész című játékra, amelyet még FreddyD mutatott be nekünk a Rossz PC játékok sorozatában, ráadásul Dominick Trulione kalandja azóta legendássá vált ennek köszönhetően. A 2002-es játék még az elsők között volt a magyar szinkronnal ellátott alkotások között, akkortájt egyébként olyan címeket játszhattunk végig teljesen magyarul, mint a Harry Potter és a Főnix rendje, The Witcher, Postal 2 vagy Stronghold Crusader.

Mára viszont ez az adalék eltűnt a játékokból, ami nem csoda, mivel nem egyszerű megvalósítani egy ilyen projektet, főleg annak tekintetében, hogy mennyit fejlődtek a videójátékok és ezáltal mennyivel több karaktert és szöveget tartalmaznak. Mindenesetre a Szinkronsarok nevű csapat, amely 2020-ban alakult meg, azt tűzte ki célul, hogy ismét elhozza a játékosok számára a magyar szinkront a legkiválóbb játékokban. Elsőként a Resident Evil 2 remaket készítették el neves szinkronszínészek segítségével, de most még nagyobb fába vágták a fejszéjüket, hiszen a God of War a következő nagy dobásuk. Kratos és Atreus történetét tehát teljes egészében magyarul lehet majd végigjátszani, ha elkészülnek vele, addig viszont, a várakozás enyhítésére itt egy 23 perces ízelítő:

Meg kell valljuk, ez egészen elképesztő munka a részükről, remekül választották ki a hangokat és merőben újszerű élmény ilyen szinkron mellett újra végignézni az egyes jeleneteket. A játékban található karaktereket az alábbi személyek keltik életre magyarul:

  • Kratos - Schneider Zoltán
  • Atreus - Peregovits Dániel
  • Mimir - Csuha Lajos
  • Freya - Solecki Janka
  • Baldur - Király Attila
  • Brok - Forgács Gábor
  • Sindri - Seder Gábor
  • Magni - Welker Gábor
  • Modi - Zöld Csaba
  • Ratatoskr - Moser Károly

Azt egyelőre nem tudni mikor lesznek kész a teljes játék szinkronjával, de úgy tűnik jól haladnak a munkálatokkal, ezért már alig várjuk, hogy kézhez kapjuk és belevessük magunkat a magyar Kratos és Atreus 2018-as kalandjába.

Kövess Minket!