KennyS: Úgy érzem, mintha sohasem hagytam volna abba

KennyS: Úgy érzem, mintha sohasem hagytam volna abba

Tavaly ősszel hosszú kihagyás után tért vissza a szerverre kennyS, akinek már nagyon hiányzott a versenyzés. De vajon képesek lesznek kijutni az utolsó CS:GO Majorre?

Már második napja zajlik a Párizs Major európai RMR-je, ahol a Falcons két győzelemmel és egy vereséggel már nagyon közel áll a továbbjutáshoz. Természetesen extra fontos a csapatnak a siker, hiszen ez lesz az utolsó CS:GO Major, amely egyben az első is Franciaországban. Ez pedig meglátszik a felkészülésükön, amelynek köszönhetően megverték a MOUZt is a koppenhágai versenyen.

Bár a meccs bodyy és NBK remek játékáról szólt, a Falcons sikerének fontos eleme természetesen kennyS is. A francia játékos egy igazi Counter-Strike legenda, amit mi sem szemléltet jobban, minthogy ezen a tornán megdöntött egy elképesztő rekordot, amiben már aligha éri utol bárki: GuardiaNt megelőzve ő lőtte a legtöbb fraget AWP-vel a CS:GO történetében. KennyS-szel tegnap este a HLTV munkatársa is elbeszélgetett, a játékos pedig a visszatérése mellett a csapatáról és a Párizs Major jelentőségéről is mesélt – ebből szemléztünk.

LAN-os visszatérés

„Jó móka, otthon érzem magam. Hiányzott, bár úgy érzem, mintha sohasem hagytam volna abba. Remek érzés. Még szokom, de látom, hogy mennyivel könnyebb és szórakoztatóbb ez a játék a többihez képest. A LAN a legjobb dolog, amit csinálhatsz, szóval örülök, hogy visszatérhettem.”

Hogyan áll a csapat?

„Szerintem ezen a versenyen derül ki. Magabiztosan jöttünk az RMR-re, de mint tudod, elég sok forog kockán és sok mindennek kell összejönnie ahhoz, hogy továbbjussunk, például a kapott ellenfeleken is múlik. Jó móka lesz látni, hol vagyunk. Szerintem képesek vagyunk selejtezni a jó módon, egy meggyőző módon, de meglátjuk. Sok meccsünk volt, elég nehéz volt, hiszen az online tornákon még a tier 1-nél is keményebb a menetrend. Nincs utazás, de sok a meccs. Szerintem az a legjobb módja a gyakorlásnak, ha hivatalos mérkőzéseket játszol, szóval szerintem, ha konzisztensek tudunk maradni a meccseken, ami például a Sprout ellen néhány körben hiányzott, akkor biztosan továbbjutunk.”

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

A BLAST.tv Párizs Major európai RMR-jeit élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi, mindig naprakész menetrend szerint:

Április 7. - péntek
11:00 - 1WIN vs GamerLegion (Bo1)
12:30 - Falcons vs MOUZ (Bo1)
14:00 - SAW vs OG (Bo3)
17:45 - NAVI vs FaZe (Bo3)

A csapat vezetéséről

„A játékunk, ahogyan játszunk, az a játékosok kezében van elsődlegesen. Az edző is beleszól, de ő többnyire azért van itt, hogy összetartson minket, ebben nagyon jó. A T-oldalakon NBK az irányító és bodyy segít neki, mint társirányító, szóval ő is elég aktív a körök elején és közepén, ugyanígy a CT-oldalon is. Én AWP-sként próbálok minél hatásosabb lenni. Vannak pályák, ahol ez nehezebben megy, mint például Ancientön, ezt láthattuk a Sprout ellen is, de összességében én csak az AWP-s szerepért felelek, szóval sokat beszélek a körökben. De igen, NBK és bodyy irányítanak.”

A fiatalabb csapattársakról

„Jó [a szinergia], játszottam játékosokkal még a Falconsban is, akiknek nem volt megfelelő a hozzáállásuk. Ez épp úgy meglátszik a fejlődésükben és a karrierükben, mint a teljesítményükben. Python és misutaaa nem olyanok, mint amit a francia mezőnytől várnánk, tényleg hallgatnak rád és nem hiszik, hogy jobbak nálad. Szeretnénk, hogy kényelmesen érezzék magukat, a hozzáállásuk egyértelműen megfelel és így könnyebb nekünk is, nagyon jó a kémia mióta megérkeztünk Koppenhágába és ezt igyekszünk megőrizni. Ez pedig azért lehetséges, mert a fiataloknak jó a hozzáállása, miközben mi, tapasztaltabb játékosok, szintén fókuszáltak vagyunk.”

A Párizs Major jelentőségéről

„Igen [van többlet jelentése], abszolút, de többnyire magunkért csináljuk. Senki nem fog helyettünk játszani, nekünk kell játszani magunkért és természetesen a szeretteink miatt is játszunk, mert azt akarjuk, hogy szurkolhassanak nekünk Párizsban, ott lehessenek velünk. Az is megfordul a fejünkben, hogy milyen lesz a saját közönségünk előtt játszani, értük játszani, mit jelentene ez a francia közösségnek. De igyekszünk nem túlgondolni a dolgot, mert felesleges nyomással járhat. És a nyomás már most is hatalmas mindenkin.”

Érdekel a többi régió? Kövesd az RMR gyűjtőcikkünk, ahol folyamatosan beszámolunk a legfontosabb infókról!

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!