EU RMR: A FaZe sem volt jó egérfogó, torzsiék utaznak Párizsba!

EU RMR: A FaZe sem volt jó egérfogó, torzsiék utaznak Párizsba!

Egy elképesztő mérkőzésen feszült egymásnak a világ 2. és 10. legjobb csapata, ám minden igyekezete ellenére sem tudott a FaZe kifogni a MOUZon ma.

Véget ért az európai A RMR, eldőlt, ki lesz az első nyolc csapat a régióból, akik utazhatnak a Párizs Majorre. A magyar rajongók nagy örömére a MOUZ is ottvan a névsoron, miután tegnap a Virtus.pro-t, ma pedig egy maratoni mérkőzésen a FaZe-t is felülmúlták torzsiék. De rajtuk kívül boldogan távozhat még Koppenhágából a NAVI, a fnatic, az Into the Breach, a Bad News Eagles, a GamerLegion, az Apeks és az OG is.

A MOUZ által megvert FaZe sem esett még ki a potenciális Major csapatok közül, hiszen ők, valamint a Falcons és a B8 az utolsó esélyért szóló selejtezőn folytatják a küzdelmet a jövőhét második felében. Velük együtt még három B RMR-es csapat fog játszani ott, a tét pedig hatalmas lesz, hiszen onnan már csak egyetlen kiadó hely érhető el. Viszont a VP, a Sprout, a 1WIN, a Viperio és a SAW már biztosan nem játszhatnak az utolsó CS:GO Majorön.

A FaZe és a MOUZ összecsapásán Nuke, Ancient és Inferno került elő a vétó során, ami elég kiegyenlítettnek ígérkezett. Azonban a MOUZ rögtön meglepetéssel indított, hiszen 10:5-ös CT-oldalt, majd egy magabiztos T-oldalt hoztak össze, miután torzsi 1v2 AWP clutch-csal érte el a meccspontot. Ennek köszönhetően 16:8-cal elrabolták a FaZe választását és még ezután jöhetett a nekik lejtő Ancient! Itt a MOUZ által hónapok óta fejlesztett T-oldalon egészen kellemes 7:8-at értek el, ám a térfélcsere után karriganék visszavágtak Nuke-ért és 16:9-ig szinte megállás nélkül rohantak.

A széria tehát kiegyenlített állással ért Infernora, a pályára, ami mindkét csapatnak erőssége. Az első félidőben sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám az utolsó körökben a FaZe T-oldala túljárt a védelem eszén, 9:6. A félidő után azonban nem csak a térfelek, a szerencse is fordult: xertioN vezetésével magabiztosan menetelt a MOUZ a győzelem felé, egy ponton képtelenek voltak hibázni is, amikor pedig becsúszott valami, ott volt dexter, hogy lehozza. Azonban a FaZe az utolsó potenciális vásárlási lehetőségüket kihasználva hamarabb ért a meccsponthoz 15:14-nél, így a MOUZ célja hirtelen a hosszabbítás lett. De ezt sikerült elérni és innentől kezdve már tényleg nem volt megállj, négy kitűnő körrel 19:15-re megnyerte Infernot és a szériát is a MOUZ!

Az EU A RMR végeredménye

Érdekel a többi régió? Kövesd az RMR gyűjtőcikkünk, ahol folyamatosan beszámolunk a legfontosabb infókról!

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!