EU RMR: Megcsinálta a FaZe is, ez a 24 csapat játszhat az utolsó Majorön

EU RMR: Megcsinálta a FaZe is, ez a 24 csapat játszhat az utolsó Majorön

Két meglepetésekkel és stresszel teli hét után véget értek az RMR-ek Amerikában, Ázsiában és most már Európában is.

A FaZe Cloud9 elleni győzelmével tegnap véget értek az RMR-ek immáron minden régióban, így eldőlt, hogy melyik 24 csapat képviselheti magát az utolsó CS:GO Majorön. Az utolsó esélyt érő selejtező igen kemény küzdelmeket hozott magával, mint arra mindenki számított. Azonban hiába nyert a BIG ellen a Cloud9, ha a hiányosságaik miatt nem voltak elegek a karrigan által rendkívül motivált FaZe-zel szemben!

A tegnapi nap elején egy igen összeszedettnek tűnő BIG ellen kellett volna bizonyítania a Cloud9-nak, hogy megérdemlik a Majort. A két szoros pályán megnyert széria döntő eleme viszont nem feltétlenül nafany rejtett zsenialitása vagy sh1ro AWP-je volt, hanem k1to felszívódása a túloldalon. A német rifler ezen a ponton győzelmi kondíciónak minősül a BIG-nél, de a két pályán összehozott 18 frag iszonyatosan kevés volt ahhoz, hogy a BIG fordítani tudjon bármelyik pályán is, hiába próbáltak mindent bevetni a társai.

A győztes Cloud9-t a FaZe várta az utolsó esély selejtező fináléjában. Karrigan a meccs előtt egy, az Intel Grand Slam győzelemről megőrzött konfettivel motiválta a csapatát, hozzátéve, hogy „ez történt, amikor legutóbb játszottunk a Cloud9 ellen”. Ez az apróság később döntő erejűnek bizonyult, hiszen tavaly nafanyék voltak a legnagyobb mumusai a FaZe-nek, Koppenhágában pedig félő volt, hogy kiesnek miattuk.

Ennek ellenére Mirage első félidejében a CT-oldalon kezdő Cloud9 volt felül, 11:4-es vezetéssel fordulhattak. A térfélcsere után azonban a rendkívül motivált FaZe játékosok teljesen új fokozatba kapcsoltak mentálisan, az egy ponton 13:4-es hátrányból is visszajöttek Mirage-on, majd hosszabbításban 19:15-re nyertek. Ebben persze nem csak az ő játékuknak, hanem a Cloud9 hibáktól hemzsegő T-oldalának is szerepe volt. Inferno már sétagalopp volt ehhez képest, ott karriganék hozták 11:4-re az első félidőt, majd 16:9-nél a meccset is rövidre zárták. Ez a győzelem pedig azt jelenti, hogy a FaZe lesz ott Párizsban mint a 24. csapat, nafanyék csomagolhatnak.

A Párizs Major résztvevői

Érdekel a többi régió? Kövesd az RMR gyűjtőcikkünk, ahol folyamatosan beszámolunk a legfontosabb infókról!

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!