EU RMR: FaZe, Cloud9, BIG – csak egyikük játszhat Párizsban!

EU RMR: FaZe, Cloud9, BIG – csak egyikük játszhat Párizsban!

Már csak egy kiadó hely maradt a Majorre, miután véget ért az EU B RMR érdemi része tegnap. De vajon ki zsebeli be?

Lényegében véget ért az európai B RMR, avagy a „halál RMR”, miután tegnap továbbjutott az ENCE, a NIP és a FORZE is. Azonban a küzdelmek még nem állnak le a régióban, hiszen itt az utolsó esélyt érő Challengers selejtező is, ahol az A és B RMR-ek három-három csapata szerepel. Tegnap este ez a hatosfogat gyorsan le is feleződött, így mára csak a FaZe, a Cloud9 és a BIG maradtak versenyben. De vajon melyikük ér oda Párizsba? Derítsétek ki velünk az Esport1TV közvetítésén!

A tegnapi nap igen sűrű volt Koppenhágában, hiszen küzdöttek egyrészt a B RMR 2-2-re álló csapatai a továbbjutásért, másrészt a 3-1-es csapatok az utolsó Legends spotért, harmadrészt elindult a Challengers selejtező. De kezdjük az elején! A B RMR utolsó nagy tétmeccsein a FORZE 2-0-ra verte az Aurorát, a NIP a BIG-et és az ENCE a Cloud9-t. Az oroszok összecsapása nem volt szoros, de a másik két meccsen azért volt izgalom dögivel. A NIP–BIG meccsen Vertigót egy 11:4-es félidő után egészen könnyen hozták Aleksibék, azonban Mirage csak egy dupla hosszabbítás után lett a stockholmiaké. Az ENCE–Cloud9 találkozó egy szintén hosszabbításig érő Ancienttel indult, majd Vertigón is sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám végül itt sem járt sikerrel nafany kompániája, így Mirage-ig már nem jutottak el. Mindez azt jelenti, hogy a győztesek repülhetnek májusban Párizsba, míg a vesztesek mehettek a Challengers selejtezőre.

Ezzel egyidőben a G2 és a Vitality a csoport utolsó Legends spotjáért küzdött, pontosabban azért, hogy a Monte ellen játszhassanak ma ezért a helyért. A francia-dán ötös egészen könnyen leszerelte a papíron a világ legjobb csapatának számító HooXiékat, miután Mirage-on és Anubison is a kezükben volt az irányítás. Tehát a G2 már biztosan az első csoportkörből indul Párizsban. Ezután pedig jöhetett este a Challengers selejtező, ahol a FaZe 2-0-ra nyert az Aurora ellen, a Cloud9 ugyanígy a B8 ellen, a BIG pedig a Falcons ellen. Tehát a favoritok ma folytatják a küzdelmet a hőn áhított helyért: először a Cloud9 és a BIG játszik, a győztes pedig mehet a FaZe elleni döntőbe. Viszont egy mondatban azért emlékezzünk meg a franciákról is, hiszen a már a legelső Majorön is induló KennyS–NBK páros nem lesz ott az utolsó CS:GO Majorön, amit ráadásul a hazájukban szerveznek.

Magyar közvetítés

A BLAST.tv Párizs Major európai RMR-jeit élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi, mindig naprakész menetrend szerint:

Április 15. - szombat
10:00 - Cloud9 vs BIG
14:15 - FaZe vs Cloud9/BIG

Az EU B RMR végeredménye

Érdekel a többi régió? Kövesd az RMR gyűjtőcikkünk, ahol folyamatosan beszámolunk a legfontosabb infókról!

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!