EU RMR: A G2 és a Vitality is utazik Párizsba

EU RMR: A G2 és a Vitality is utazik Párizsba

Már csak három kiadó hely maradt, mielőtt kezdetét venné az utolsó esélyért folyó véres küzdelem az európai RMR-eken. Tartsatok velünk!

Folytatódik az európai B RMR, avagy a „halál RMR”, ahol már csak hat csapat maradt talpon és néhány nagy név közülük a mai nap végén már biztosan az utolsó esélyt érő selejtezőn fog játszani. A Vitality, a G2 és a Monte továbbjutása, valamint az Astralis, az 500 és az Eternal Fire kiesése után ugyanis úgy alakult, hogy ENCE a Cloud9 ellen, a NIP pedig a BIG ellen játszik az utolsó fordulóban.

Ezen meccsek győztese már fixen ott lesz Párizsban. A veszteseket viszont szeretettel várja majd a FaZe, a Falcons és a B8 az eredetileg utolsó esély selejtezőre keresztelt, most már csak Challengers selejtező néven futó minitornán. Bár ez egyre inkább kezd rászolgálni a „rémálom” névre, ha minket kérdeztek. Mert ezzel a potenciális névsorral és csupán egyetlen kiadó hellyel itt rengeteg szívfájdalomra és álmatlan éjszakára kell számítania a játékosoknak és a rajongóknak egyaránt.

De mielőtt tovább kalandoznánk, térjünk inkább vissza a tegnapi eseményekre. Az Astralis kieséséről már az előző összefoglalónkban részletesen beszámoltunk, ugyanis a publikálás pont egybeesett a dánok NIP elleni találkozójával. Amivel viszont akkor nem foglalkoztunk, az az Aurora és az Eternal Fire közti – rasszizmussal átitatott – meccse volt, ami a törökök búcsújával ért véget. Ezt követően a szintén 1-2-re álló 500 és ENCE csaptak össsze, azonban a bolgár csapat egy számukra rendkívül szerencsétlenül alakuló Overpass (15:12-ről bukták el 19:17-re) után kénytelen volt hazamenni Koppenhágából.

Ezt követően jöhettek a továbbjutási rangadók: a Monte a Heroic elleni vereségét követően remek formával érkezett a Forze elleni találkozóra, amit két erős pálya után behúztak; a Vitality is magához tért a 9INE elleni vereségből, így hiába nyert a BIG Mirage-on, utána két sima pályával hozták a szériát; a Cloud9 pedig csak Inferno végjátékában tudott igazán nagy nyomást kifejteni a G2-ra, szóval NiKoék is vehetik a repjegyet Párizsba egy relatíve könnyű nap után.

A tegnapi eredményekből a Vitality továbbjutását emelnénk ki, kizárólag a narratíva miatt. Hiszen a francia szervezet nem maradhatott le a párizsi Majorről, tehát hatalmas volt a nyomás rajtuk. Pláne, mert két francia játékosuk is van a kezdőben, az egyikük pedig a világ egyik legügyesebbikje. De nem csak nemzeti okokból volt kielégítő számukra a BIG elleni győzelem.

Hanem azért is, mert dupreeh ezzel beállította a már megdönthetetlen rekordot, hiszen ő lett az egyedüli játékos, aki az elsőtől az utolsóig minden egyes Majorön részt vett CS:GO-ban. Ráadásul külön érdekes a dánnal kapcsolatban, hogy technikailag már csak neki van esélye rá, hogy a legtöbb Majort nyerje a játékban, miután gla1ve, device és Xyp9x kiestek az RMR-ről és így nem lesznek ott a Majorön. Amennyiben a Vitality diadalmaskodna Párizsban, dupreeh lehet az egyetlen ötszörös bajnok, míg Magisk utolérné a többieket egy negyedik címmel – az Astralis az első címét még Kjaerbye-vel nyerte, így neki csak három van.

Magyar közvetítés

A BLAST.tv Párizs Major európai RMR-jeit élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi, mindig naprakész menetrend szerint:

Április 14. - péntek
10:00 - BIG vs NIP
13:45 - Cloud9 vs ENCE
18:15 - Utolsó esély selejtező meccsei

Az EU B RMR állása a 3. nap után

Érdekel a többi régió? Kövesd az RMR gyűjtőcikkünk, ahol folyamatosan beszámolunk a legfontosabb infókról!

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!