EU RMR: 5 év után visszatért a lengyel Counter-Strike?

EU RMR: 5 év után visszatért a lengyel Counter-Strike?

Megkerültek az első legendák és kiesők a BLAST.tv Párizs Major második EU RMR-jén. Viszont a küzdelmek még csak most indulnak be igazán, hiszen innentől kezdve minden meccs életről és halálról dönthet!

Folytatódik az európai B RMR, avagy a „halál RMR”, ahol tegnap újabb adag meglepetés született. A Bo1-es körökben a favoritok remekeltek, mint ahogyan a kiesési rangadókon is – így még megélte a ma reggelt az ENCE és az Astralis. Azonban a legend spotokat érő továbbjutási rangadók közül csak az egyiken jött a papírforma, miután a Vitality két pályán is összeomlott a lengyel 9INE ellen. Ennek a váratlan győzelemnek köszönhetően a 2018-as FaceIT London Major óta először lesz lengyel csapat egy Majorön – akkor és ott pasháék képviselhették még az országot.

A harmadik játéknapot az újabb adag Bo1 után 2-1-gyel kezdhette ma a Forze, a Cloud9, a G2 és a BIG, míg a NIP, az Eternal Fire, az Aurora és az 500 1-2-vel folytatja. A tegnap reggel még 0-2-nél a kiesés szélén álló csapatok közül az ENCE igen simán megverte az iNationt (Nuke 16:0, Mirage 16:14), az Astralis pedig elkapta a gyengélkedő Spiritet (Mirage 10:16, Ancient 16:5, Overpass 16:10), ezzel megszerezték első győzelmeiket az RMR-en.

Azonban a dánok nem örülhettek sokáig, hiszen ma reggel a NIP ellen ismét az életbenmaradásért játszottak. Tehát device és k0nfig is a volt csapatuk ellen léptek a szerverre, ami igen sok izgalmat hozott. De végül egy, az Astralishoz képest dominánsnak tűnő NIP nyert (Nuke 16:4, Vertigo 16:11), vagyis az Astralis már biztosan nem lesz ott az utolsó CS:GO Majorön!

Visszatérve a tegnapra, az utolsó mérkőzéseken a továbbjutásért versenyeztek a felek. A Heroic két szoros pályán (Mirage 16:12, Overpass 16:14) legyőzte a Montet a cél eléréséhez, vagyis a Rio Major döntősei legendaként utazhatnak Párizsba. A Vitality azonban nem tudta megcsinálni azt, amit cadiaNék, ugyanis a 9INE alaposan kifogott rajtuk. Vertigon és Anubison is végig a lengyelek kezében volt a kormány, hades pedig olykor rendesen oktatta a világ egyik legjobbjának tartott ZywOo-t! Végül mindkét pálya 16:11-gyel végződött, miután minden értelemben lépéselőnyben voltak a francia-dán ötöshöz képest a 9INE játékosai.

Magyar közvetítés

A BLAST.tv Párizs Major európai RMR-jeit élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi, mindig naprakész menetrend szerint:

Április 13. - csütörtök
9:00 - NIP vs Astralis
13:45 - 500 vs ENCE
17:30 - Cloud9 vs G2

Az EU B RMR állása a 2. nap után

Érdekel a többi régió? Kövesd az RMR gyűjtőcikkünk, ahol folyamatosan beszámolunk a legfontosabb infókról!

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!