Virtuális stadionban is nézhetünk majd Counter-Strike-ot

Virtuális stadionban is nézhetünk majd Counter-Strike-ot

Érdekes élménnyel állt elő egy fejlesztőcsapat, akik kombinálnák a helyszíni és a streaming nézői élmény legjobb elemeit.

Ha manapság profi Counter-Strike meccset akarunk nézni, akkor jó eséllyel van két opciónk erre: bekapcsoljuk a kedvenc streaming platformunkon a közvetítést vagy elutazunk a helyszínre és beülünk a lelátóra egy arénában. A Counter-Strike 2 megjelenésével, a rendszeresen megdőlő játékos és nézői rekordokkal azonban egyre nagyobb az érdeklődés a játék iránt, így a helyszíni részvétel kevésbé lesz elérhető, míg az egyszerű streaming nem feltétlenül fogja már kielégíteni mindenki igényeit.

Ezért is lesz érdekes, ha a jövőben befut egy harmadik lehetőség, a virtuális stadionok világa. Ilyen megoldáson dolgozik jelenleg a Virtex nevű szoftverfejlesztő-csapat is, akik pár nappal ezelőtt tették közzé az alábbi videót arról, hogyan is festene mindez a gyakorlatban.

A CS:GO profik számára már jól ismert Skybox platformmal karöltve a Virtex egy olyan élményt szeretne elhozni az otthonainkba, ami kombinálja a streamet, a helyszíni részvételt (VRChat-szerűen), de olyan extrákat ad hozzá (pl. 3D térkép), amelyek másképp nem lennének elérhetőek. Ha pedig ez sem lenne elég, akár ott lehetünk a pályán is majd avatárunk által, kedvünkre ugrálva például Dust2 A és B lerakói között, hogy még közelebb kerüljünk az akcióhoz.

A koncepció tehát izgalmas, már csak az a kérdés, meg is valósul-e? Elvileg indulófélben van a CS:GO-s bétateszt, amire már lehet jelentkezni. A hivatalos oldal szerint pedig még csak VR szemüveg sem kell majd hozzá feltétlenül, mert elég lesz, ha rendelkezünk egy Windowst futtató PC-vel, ha asztali módban használjuk majd az appjukat.

Kövess Minket!