A CS2-től csak még népszerűbb lett a CS:GO?

A CS2-től csak még népszerűbb lett a CS:GO?

Újabb rekord dőlt meg a hétvégén, miután mindenki a CS:GO-t farmolja a CS2 bétakulcs reményében.

Újabb mérföldkövet lépett át a CS:GO a hétvégén, miután 1 519 457 játékos indította el egyszerre a játékot a Steam Charts szerint. Ebben alighanem fontos szerepe volt a Counter-Strike 2 bejelentésének, hiszen a Source 2-es adaptáció miatt mi és mindenki más is ötpercenként nyitja meg a CS:GO-t egy bétakulcs reményében.

A Valve szerint olyan játékosoknak igyekeznek kulcsot adni, akik mostanában játszottak(Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy látszólag itt Valorantra és nem CS:GO-ra gondoltak.) Szóval fel kell pörgetni az órákat és a hétvége erre tökéletes alkalom volt másfél millió ember szerint. De fontos kiemelni azt is, hogy jelenleg a CS2 bétatesztelők is a CS:GO-s játékosszámokat erősítik.

Azonban nem csak a csúcsokat érdemes nézegetni, hanem az átlagos játékosszámot is. Már második hónapja éri el vagy múlja felül előző heti rekordjait a CS:GO, miközben az átlagos játékosszám is meredeken nő. A legutóbbi rekord idején még 816 ezer körül volt az átlag az azt megelőző 30 nap alapján, most már 838 ezer körül van ez a szám. Tehát két hét alatt még 22 ezer ember porolta le a játékot és kezdett el rendszeresen játszani. Összehasonlításképpen, az idei évet leszámítva csak 2020 áprilisában volt 800 ezer fölött az átlag, azóta egészen 2023 januárjáig 600 ezer környékén alakult, tehát nagyon gyors és nagymértékű a növekedés, amit a CS2 hype okozott.

A rekordnak egyébként OhnePixel is örült, aki a szombati streamjében nagy lelkesedéssel – bár a számokat jó erősen megkutyulva – értékelt: „Másfél millió tesó, csak 10 millió ember él a világon, minden 10. ember CS:GO-t játszik jelenleg, elképesztő!” 

Híroldalként nem tudjuk megállni, szóval a teljesség érdekében hozzá kell tegyük: az ENSZ adatai alapján a Föld lakossága 2022. november 15-én lépte át a 8 milliárd főt és a trendek alapján azóta is növekszik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!