Így játszhatsz te is a Counter-Strike 2 bétájával

Így játszhatsz te is a Counter-Strike 2 bétájával

Tegnap este befutott a Counter-Strike 2 béta tesztje, ezért összeszedtük, hogy hogyan kaphatsz hozzáférést és mire számíthatsz, ha Lord Gaben téged is kiválaszt.

Nagy várakozás előzte meg a CS:GO Source 2-es frissítését, de tegnap este végre befutott a Valve újdonsága, amit Counter-Strike 2-re kereszteltek. Rengeteg dolog változott: dinamikusak lettek a füstök, búcsút intettünk a tickrate-nek és a pályák is alapos grafikai fejlődésen mentek át. De a teljes megjelenés még várat magára, tehát egyelőre csak béta tesztelőként lehet hozzáférni a nyáron megjelenő CS2-höz.

A Valve-nál is tudják, hogy rengeteg a kérdőjel, ezért igyekeznek minél több kérdésre válaszolni. Persze a legfontosabb egyelőre mindenkinek az, hogy hogyan kerülhet be a limitált számú tesztelő közé és ha már ottvannak, mit csinálhatnak és mit nem. Nos, íme a válaszok:

Milyen operációs rendszer kell a bétához?
A Counter-Strike 2 bétája csak Windows rendszeren érhető el.

Hogyan játszhatsz Counter-Strike 2-t a béta teszt alatt?
A játékosokat számos tényező alapján választja ki a Valve, ideértve (de nem kizárólagosan) a Valve hivatalos szerverein töltött játékidőt, a Trust Factort és a Steam fiók állapotát.

Honnan tudhatod, hogy kiválasztottak a bétára?
Ha kiválasztanak, értesítést kapsz a CS:GO főmenüjében. Ekkor válaszd az „Enroll” lehetőséget és kezd meg a letöltést. Utána indítsd el a CS:GO-t és válaszd a "Limited Test" opciót, ha Counter-Strike 2-t akarsz játszani.

Milyen gyakran vesznek be új játékosokat?
Idővel több játékos is bekerül a korlátozott tesztbe a Valve szerint. Amíg várakozol, csupán annyit tehetsz, hogy folyamatosan ellenőrzöd a CS:GO főmenüjét. Nagyon fontos, hogy másképp nem férhetsz hozzá a CS2-höz, szóval ne dőlj be az átveréseknek: nem osztogatnak kulcsokat, nincsenek weboldalak, ahol regisztrálni kellene és biztosan nem fog keresni senki sem a Valve-tól, pláne nem Gaben.

Meddig tart a béta és mikor jön ki a végleges verzió?
A Counter-Strike 2 megjelenése valamikor 2023 nyarán várható, addig biztosan.

Milyen funkciók vannak a bétában?
Egyelőre csak DM és nem rangsorolt MM van, ezek is csak Dust2-n. De a jövőben más játékmódokat, pályákat és funkciókat is kapunk majd a Valve ígérete szerint.

Használható a CS:GO raktárad a Counter-Strike 2-ben?
Igen. Minden fegyvered, matricád és egyéb CS:GO itemed használható a Counter-Strike 2-ben.

Módosíthatod az itemjeid a bétában?
Nem. A Counter-Strike 2 korlátozott teszt alatt a játékosok nem módosíthatják az itemeket a Counter-Strike 2-ben. Ide tartozik a matricák felhelyezése, a matricák lekaparása, a csere-szerződések használata és egyéb módok, amelyekkel a játékosok módosíthatják játékon belüli tárgyaikat. Ha ilyesmit tervezel, azt csak a CS:GO-ban teheted meg.

Továbbra is játszhatok a CS:GO-val, amíg a Counter-Strike 2 bétája zajlik?
Igen. De csak olyan játékosokkal játszhatsz, akik a Counter-Strike ugyanazon verzióját játsszák, mint te. A Counter-Strike 2 játékosok más Counter-Strike 2 játékosokkal és ellenük játszanak, a CS:GO játékosok pedig más CS:GO játékosokkal és ellenük.

Szerezhetsz XP-t a bétában?
Igen. Nem számít melyik verzióval játszol, kapsz XP-t és növeli a szinted. Tehát például a bétás XP is hozzáadódik a CS:GO-shoz vagy fordítva.

Játszhatsz-e műhelyes pályákon?
Egyelőre nem, de ez várhatóan változni fog a jövőben. Biztosan szeretnék majd tesztelni ezt, mert fontos eleme a játéknak.

Játszhatsz-e közösségi szervereken?
Kezdetben nem, ezzel kapcsolatban ugyanarra kell számítani, mint a műhelyes pályáknál.

Ki voltál tiltva a CS:GO-ban? Használhatod-e ugyanazt a Steam fiókot a Counter-Strike 2 játékhoz?
Nem. A CS:GO-ban VAC- vagy játéktilalommal rendelkező fiókok nem játszhatnak a Counter-Strike 2-vel VAC-védett szervereken.

CS:GO-ban rövid eltiltást kaptál MM-en? Akkor játszhatsz Counter-Strike 2-t, amíg lejár?
Nem és ez oda-vissza is működik, ezért érdemes odafigyelni a kilépésre, trollkodásra CS2-ben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: Valve

Kövess Minket!