Dél-Afrikában is jóváhagyták, hogy a Microsoft felvásárolja az Activisiont

Dél-Afrikában is jóváhagyták, hogy a Microsoft felvásárolja az Activisiont

Újabb ország bólintott rá az üzletre, ezzel pedig egyre közelebb kerülünk a bonyodalmak végéhez.

Már több mint egy éve húzódik az üzlet, mely során a Microsoft 68,7 milliárd dollárért felvásárolná az Activision Blizzardot. Mikor a 2022-es év elején először felröppent a hír, senki nem gondolta, hogy ilyen hosszas lesz a procedúra, és, hogy ennyi akadály gördülhet az adásvétel útjába.

A fő gondot az okozza, hogy a Sony szerint egyenlőtlen helyzeteket teremtene, ha a Call of Duty franchise a Microsoft kezébe kerülne. Ennek apropóján minden alkalmat megragadnak, hogy keresztbe tegyenek az üzletnek, és legalább késleltessék azt. A Microsoft egyébként mindenkit megnyugtatott, hogy a CoD-játékok továbbra is elérhetőek lennének más platformokon is, sőt, kiterjesztenék a crossplayt amennyire csak lehet.

Mostanra azonban látómezőbe került a felvásárlás, ugyanis egyre több ország támogatja azt. Szaúd-Arábia, Brazília, Szerbia, Chile és Japán után, a Dél-Afrikai Köztársaság is úgy gondolja, hogy ez nem hordoz magában valós veszélyt a Sony számára.

„A Bizottság úgy találta, hogy a tervezett ügylet valószínűleg nem vezetne kizáráshoz, ugyanis a feleknek nincs lehetőségük és nem motiváltak abban, hogy a játékforgalmazókat – különösen a Sonyt és a Nintendot – kizárják” – fogalmaztak.

A briteknek április 26-ig, a Európai Bizottságnak pedig május 22-ig kell nyilvánosságra hozniuk az ítéletüket, melyek rendkívül sokat fognak nyomni a latba. Úgy tűnik, hogy csak idő kérdése, és az Activision a Mircosoft kezébe kerül.

Kövess Minket!



Szerintetek még idén megvalósulhat a felvásárlás?

  • 60 %
  • 40 %