Kemény vasra lesz szükséged, ha véget vetnél a háborúnak Aveumban

Kemény vasra lesz szükséged, ha véget vetnél a háborúnak Aveumban

Nem is olyan régen ezek a gépigények jelentették volna az elérhető maximumot egy játékban. Most éppen kiadják majd a minimumot.

Az Immortals of Aveum néhány fontosabb részletét már leleplezte az EA és a játékot készítő Ascendant Studios egy héttel ezelőtt, azonban most tovább robog a hype vonat és ezért még többet tudhattunk meg a varázslós FPS-ről. Egyrészt, kaptunk pár videót a játék környezetéről, valamint a játékmenetről. Másrészt, megtudtunk pár technikai részletet a játék alatt duruzsoló Unreal Engine 5.1-ről. Harmadrészt pedig kiderült, hogy mégis milyen számítógép kell ahhoz, hogy elsétálgasson vagy jobb esetben futhasson a játék (spoiler: új és drága). Vessük is bele magunkat!

Talán az lesz a legegyszerűbb, ha a játékmenettel kezdjük. Ezt az alábbi videóban Ti magatok is jobban szemügyre vehetitek. Mi két dolgot emelnénk ki. Először is, mint megtudtuk, 25 varázslatot, valamint 80 talentet használhatunk majd a játék során, ezeket pedig kényünk és kedvünk szerint kombinálhatjuk a harcok közben. De nem csak lövöldözés vár ránk, ugyanis kirakós jellegű feladatok is lesznek, miközben próbáljuk megérteni a miérteket és a hogyanokat a pusztító háború közepette. Első ránézésre egyébként kissé lassúnak és egyszerűnek tűnhet a harc az elméleti lehetőségek ellenére is, de remélhetőleg csak nem akartak még mindent ellőni a készítők.

Rátérve a látványra, ilyen téren sem lehet panaszunk. Ebben fontos szerepe van az Unreal Engine 5.1-nek, ami rengeteg okos eszközt adott a fejlesztők kezébe, hogy még nagyobb és részletesebb pályákat tervezhessenek. Persze harc közben, amikor kismillió fénysugarat lövöldözünk össze meg vissza, lehet nem fog feltűnni a falak megvilágítása vagy a kövek poligonszáma. De ha egy percre megállunk, akkor tényleg lehengerlő látványban lesz részünk, bármerre is nézünk. Az átvezetők pedig akár egy film kiragadott részletei is lehetnének a példa alapján.

És végezetül a gépigény. Nos, mint az alábbi képen is láthatjátok, az EA legújabb-legjobb játéka az 1080p 60 fps-hez (alacsony-közepes beállítások mellett) minimum egy RTX 2080 Superért könyörög! Ennek oka egyszerű, kell a játék alá a 8 GB VRAM a motor/látvány miatt. De ahhoz képest, hogy nem is olyan régen még az átlagos AAA játék minimum követelményei között rendszeresen 1060/1070 szintű GPU-kat találtunk, ez elég sok embert fog szíven ütni most.

Persze ez nem az EA vagy a fejlesztők hibája, sőt, számíthatunk rá, hogy ez egyre inkább trend lesz az igazán új generációs játékoknál. De így elsőre mégiscsak meglepő azt látni, hogy egy teljesen új IP lényegében el fogja kerülni a mai napig legnépszerűbbnek számító videókártyákat. Viszont azok se örüljenek még nagyon, akik újabb GPU-val rendelkeznek: ha netalántán az ajánlott gépigényt akarjuk belőni, ami már 1440p 60 fps-t garantál (de csak közepes-magas beállítások mellett), akkor lehet jobb lesz elengedni, mert egy RX 6800XT vagy egy RTX 3080Ti fog kelleni hozzá!

A fejlesztők egyébként azt ígérik, hogy igyekeznek még tovább optimalizálni a teljesítményt. Amennyiben ez hatással lesz a gépigényre, akkor frissítik a követelményeket a július 20-i megjelenés előtt.


Gondolkodtál már azon, milyen lenne egy fantasy világba helyezett Call of Duty? Ilyen! Ha érdekel az Immortals of Aveum, a Konzolvilág kínálatában megtalálod.

Kövess Minket!



Gamer szótár