Mire számít az E1TV stábja Párizsban? – 2. rész, R3H4B

Mire számít az E1TV stábja Párizsban? – 2. rész, R3H4B

Folytatódik a legújabb Major váró sorozatunk, ahol az Esport1TV kommentátorait faggatjuk ki a párizsi várakozásaikkal kapcsolatban.

Még 12 nap és indul a BLAST.tv Párizs Major, amely több szempontból is a CS:GO éra végét jelenti majd. Éppen ezért hatalmasak a tétek és ennek megfelelően a várakozás is. De nem csak a rajongók várják a párizsi tornát, hanem az Esport1TV kommentátorai is. Tegnap loyALt már ki is faggattuk a Majorrel kapcsolatos gondolatairól: a rapid interjúból többek között megtudhattátok, hogy kiket tart esélyesnek a bajnoki címre és kiket nem. Ma pedig R3H4B nem egy ponton markánsan eltérő véleményeivel folytatjuk a sort. Spoiler: a fnatic és a NIP rajongók lehet nem akarják látni ezt.

Jön az utolsó CS:GO Major, de mielőtt rátérnénk, merengjünk el kicsit a múlton. Melyik volt az első Major, amit láttál? Melyik volt a kedvenced és melyiket tartod a legrosszabbnak?

„Az első major, amit láttam, az a DreamHack Open Kolozsvár 2015 volt, amire úgy találtam rá, hogy elkezdte feldobálni a kennyS highlightokat, akkor ő volt a kedvenc játékosom, és hát éppen a Majorön játszottak, szóval pár meccset megnéztem, de magát a Majort nem követtem, csak a győztes pillanat maradt meg belőle, ami boldoggá tett.

Kedvenc Majorből kettő van nekem, az MLG Major Championship: Columbus 2016 és az ELEAGUE Major Boston 2018. A Columbus volt az a Major, amit az elejétől a végéig követtem. a döntőt pedig őrjöngve néztem itthon, ahogy a Luminosity végigmegy mindenkin, majd a döntőben elveri a NAVI-t. Az a brazil csapat egy álom volt és az indította be az LG/SK erát. A Boston Major csak a döntő miatt volt emlékezetes számomra. Hiába vagyok ma FaZe szurkoló, akkor szorult seggel néztem a döntőt, remélve, hogy a C9 nyer. Még mindig hallom a fejemben azt a bizonyos Bardolph mondatot: „BUT LOOK AT THE TIME, THERE’S 7 SECONDS TO PLANT THE BOMB!” és kiráz tőle a hideg.

Legrosszabb Majornek egyértelműen a tavalyi Rio Majort mondanám. Az, hogy a brazil szurkolók csak egy csapatnak tudnak szurkolni, a többi meccsen meg síri csönd volt és az aréna üres volt, mert mindenki Gaulest hallgatta az ARÉNÁN KÍVÜL, szerintem nagyon kellemetlen, ráadásul a döntő is unalmasra sikeredett.”

Visszatérve a jelenre, az elmúlt három-négy hónap alapján mely csapatoknak lehet esélye a Majorön szerinted?

„FaZe, Vitality, NaVi, G2, Heroic – ők az abszolút esélyesek a győzelemre. De mellettük, akiket várok a toppon, az a FURIA, a FORZE, a GamerLegion, az ENCE, az OG, a 9INE, a BNE és a Liquid. (Nem, a fnaticot nem :P).”

Szerinted melyik az a csapat, ami messzire juthat Párizsban, de senki sem számít rájuk. azaz sötét ló?

„ENCE mindenképp, OG-ra kevesen számítanak szerintem, de ők is nagyot mehetnek, illetve a 9INE és talán a BNE. De ha csak egyet kell mondanom, akkor benyaltam, mert nem tudok szűkíteni ezek közül, maximum az ENCE-9INE duóra tudok.”

Mire számítasz torzsitól és a MOUZtól ezen a versenyen?

„Sokat várok a MOUZtól, tekintve, hogy a tavalyi Majorön tudjuk milyen sokáig meneteltek. Viszont, ha úgy fognak játszani, mint az IEM Rio 2023-on, akkor max a Challenger stage-en még átjutnak, tovább már kétlem. Nekik kell, hogy mindenki a toppon legyen, mert úgy a legfelszabadultabb a játékuk. Kellenek a carryk, Frozen, xertioN, JDC clutchokban és hát nyilván torzsi. Torzsi jól kezdte az évet és elég konzisztens is, szóval én azt gondolom, hogy felül tudja majd múlni a tavalyi teljesítményét.”

Melyik csapat nyerheti meg a Majort szerinted? Miért?

„Jelen pillanatban úgy érzem, hogy a Heroic. Az a csapatjáték, amit ők mutatnak, az lehengerlő, a tier 1 mezőnyben egyértelműen ők játszák a legszebb CS-t. Taktikára és stratégiára építenek, nem az egyéni játékra vagy a timingokra. Megérdemelnék abszolút, főleg egy ilyen Rio döntő után, ahol senkinek nem ment a játék, de még a szerencse sem állt mellettük egyáltalán.”

Mely csapat(ok) fog(nak) a vártnál rosszabbul szerepelni Párizsban?

„Egyértelműen a fnatic és a NIP. Túlértékelt csapatoknak tartom őket, gyenge csapatjátékkal és gyenge játékosokkal. Vannak nyilván erős playerek is (FASHR, roeJ, k0nfig, headtr1ck), de több a gyengélkedő mostanában, mint a carry. Főleg a NIP csapatánál vannak gondok, tekintve, hogy nagyon szedett-vetett játékosokból áll, nem mindenki játszik a komfort role-ján, szóval oda kelleni fognak változások. Fnatic-ba csak egy konzisztens AWP-s kéne, mert nicoodoz túl sokat hibázik.”

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

A BLAST.tv Párizs Majort élőben, magyarul közvetíti az Esport1TV május 8-21. között. Semmiképp se maradjatok le az utolsó CS:GO Majorről!

Kövess Minket!