Leszólta az új mozit a régi Super Mario film főszereplője, de benne lenne a folytatásban

Leszólta az új mozit a régi Super Mario film főszereplője, de benne lenne a folytatásban

Az eredeti Super Mario Brothers sztárja, John Leguizamo egészen érdekes dolog miatt csalódott az animációs filmben.

Szinte szó szerint berobbant a mozikba Super Mario, hiszen az új animációs film rövid idő alatt elképesztő népszerűségre tett szert, ezáltal hatalmas sikert aratott a kasszáknál is. Nem érdemtelenül, hiszen a Super Mario Bros.: A filmet készítő Universal Pictures stúdió úgy nyúlt hozzá ehhez a franchise-hoz, hogy végig tiszteletben tartották a videójáték alapkoncepcióját és nem akarták feltalálni a spanyol viaszt.

Nem ez volt azonban az első próbálkozás Máriót a nagyvászonra költöztetni, hiszen 1993-ban jelent meg az élőszereplős Super Mario Brothers című alkotás, de az akkor csúnyán befürdött, mind pénzügyileg, mind kritikailag. Annak a filmnek volt az egyik főszereplője John Leguizamo is, aki Luigi bőrébe bújhatott három évtizeddel ezelőtt. Az új felvonás viszont nem igazán tetszett neki, és hangot is adott véleményének, legfőképpen pedig a karakterek mögött álló, elsősorban fehér színészek miatt volt igazán csalódott.

Nemrég az IndieWire-nek adott interjújában John Leguizamo a The Super Mario Bros. Movie szereplőgárda sokszínűségének hiányát kifogásolta. Azonban, amikor arról kérdezték, hogy visszatérne-e az animációs film folytatásában, az élőszereplős film sztárja elismerte érdeklődését, bár van egy kikötése ezzel kapcsolatban.

„Ha elkezdenek helyesen cselekedni, és nagyobb lenne az integráció, akkor megfontolnám a szereplést.”

Egyébként érdekesség, hogy a rajongók körében a The Super Mario Bros.: A film szereplőgárdája megosztó téma volt a megjelenését megelőzően is, nevezetesen Chris Pratt, mint Mario és Seth Rogen, mint Donkey Kong szúrta egyesek szemét. A fenntartások ellenére alakításaikat a kritikusok és a közönség is többnyire közömbösen fogadta, sőt sokan közülük beleszerettek a filmbe.

Mivel az új film szereplőgárdája bebizonyította, hogy bárki benne lehet a Nintendo univerzumában, a lehetőségek tárháza ezért végtelen, hogy Leguizamo kit játszhatna a Super Mario Bros.: A film folytatásában.

Kövess Minket!