Irdatlan nagy pénzt hozhat a Super Mario mozifilm

Irdatlan nagy pénzt hozhat a Super Mario mozifilm

Az előzetes becslések szerint akár 100 millió dollárt is hozhat 5 nap alatt a Super Mario Bros:. A film.

Az elmúlt években nem feltétlenül az volt a jellemző tendencia, hogy remekbeszabott videójáték-adaptációkat láthattunk volna a nagy- vagy kisvásznon. Szerencsére azért akadnak jobb darabok, mint például a Sonic, Angry Birds vagy a Pokémon – Pikachu, a detektív filmek, persze alapvetően ezeknek a megítélése is szubjektív, de a Rotten Tomatoes oldalán az alábbi filmek 60 százalék felett teljesítettek. Egy másik üdítő példa a sorozatok világából a The Last of Us, amelyet jó néhányan az eddigi legjobb adaptációnak is neveztek.

Mindenesetre a mostanában befutott Super Mario animációs alkotás trailere arról árulkodik, hogy az egyik legismertebb platformer játékból is képesek lehetnek Hollywoodban kreatív módon egy szórakoztató és élvezetes filmmel megörvendeztetni a rajongókat – aminek hatására még az egyik régi játékhoz is kiadtak egy frissítést. Ezek alapján pedig a konzervatív becslések szerint 85-90 millió dolláros észak-amerikai összbevételt érhet el a Super Mario Bros.: A film, tekintve, hogy húsvét – április 7-10. – hétvégéjén kerül a mozikba, és ilyenkor a családok többsége megejt legalább egy mozilátogatást. A kevésbé konzervatív elemzők azonban a 100 millión sem lepődnének meg, tekintve, hogy a filmet óriási várakozás előzi meg, ahogyan az internetes fórumok pezsgése és az előzetesek intenzív lájkolása is mutatja.

Összehasonlításképpen: a rekordtartó Batman Superman ellen – Az igazság hajnala 181 milliót termelt a háromnapos húsvéti premierhétvégén, az 1993-as, nagyot bukott, élőszínészes Super Mario Bros viszont összesen 39 milliót volt csak képes összekalapozni. Úgy tűnik, az új Mario-film mindössze két nap alatt hozni tudja jobb sorsra érdemes elődje teljesítményét.

A világ egyik legnépszerűbb videójátékából gyártott mozi ügyesen van kitalálva. Két fő törzsközönsége van, az egyik a 12 év alatti gyerekek, a másik a 25 év alatti gémerek. A kettőnek van közös halmaza, ezt azonban jócskán kompenzálja, hogy a gyerekek általában a szülők és/vagy idősebb testvérek kíséretében mennek a multiplexbe, tehát az idősebb korosztály is jócskán képviselteti magát a közönség soraiban. Emiatt a Super Mario Bros.: A film családi mozi lett, azaz a gyerekpoénok mellett olyan humort is adagolnak, ami az idősebbek számára is jó szórakozássá teszi a produkciót.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!