Nic Cage emlékszik az anyaméhben töltött időszakára

Nic Cage emlékszik az anyaméhben töltött időszakára

„Arcokat láttam a sötétben és érzékeltem bizonyos hangokat is.” – állítja a színész.

A 90-es éves egyik legjobb akciósztárja manapság már inkább azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy gagyibbnál-gagyibb filmekben vállal szerepet, bár talán ez nem minden esetben igaz, a Renfield például szerintem kifejezetten élvezhető és remekül alakítja Drakulát. Mindenesetre most ismét a figyelem középpontjába került Cage, miután a The Late Show című műsorban nemrégiben Stephen Colberttel beszélgetett és elárulta, hogy a legkorábbi gyermekkori emléke az, amikor még az anyja méhében volt.

„Hadd gondolkozzak. Figyeljetek, vágom, hogy ez nagyon bizarrul hangzik, és nem tudom, hogy valós-e vagy sem, de néha azt hiszem, egészen az anyaméhen belüli időszakig visszarepülhetek az időben, amikor úgy éreztem, hogy arcokat látok a sötétben, vagy ilyesmi. Tudom, hogy ez erősen elvontan hangzik, de nekem tényleg úgy tűnik, mintha megtörtént volna. Most, hogy már nem vagyok a méhen belül, el kell képzelnem, hogy talán a hangrezgések is hatottak rám abban az időszakban, bár ez már jóval korábbra nyúlik vissza. Ez jut eszembe... Nem is tudom, hogy valóban emlékszem-e arra, hogy a anyaméhen belül voltam, de ez a gondolat megfordult a fejemben.”

Cagenek természetesen arra is volt válasza, hogy mi történik, ha meghalunk.

„Senki sem tudja igazán, szóval én sem tudom. Azt mondják, hogy az elektromosság örökkévaló, és a szikra tovább él. Szeretem azt hinni, hogy bármilyen szikra is élteti a testünket, ha a testünk meghal, a szikra tovább él. De hogy ennek az elektromosságnak van-e tudata, vagy nincs, ki tudja megmondani?”

Cage legutóbb Drakulát alakította a Universal stúdió Renfield című filmjében, amely az Egyesült Államokbn mindössze 16 millió, világszerte pedig 22 millió dollárral zárt. Hiába volt szórakoztató és üde színfolt a horrorvígjátékok között, mégis úgy tűnik melléfogott ezzel az ötlettel az Universal, miközben ebben az esztendőben például a M3GAN és a Kokainmedve is több, mint jól teljesített.

Kövess Minket!