Ilyen nincs és mégis! – Olimpiára megy a Fortnite

Ilyen nincs és mégis! – Olimpiára megy a Fortnite

A lehető legjobb döntést hozta az olimpia... ja, nem.

Volt idő, amikor azt hitte a szakma, hogy az e-sport jövője az olimpia, hogy teljesen egyenértékű megítélést kapjon a hagyományos sportokkal. Bár még manapság is vannak, akik szerint ez az irány, az e-sport megmutatta, hogy köszöni szépen, jól van olimpia nélkül is. Hogy képes fenntartani saját magát, nincs szükség a hagyományos sportok fölött bábáskodó, az e-sporthoz cseppet sem konyító emberek véleményére.

Az sem segít az olimpián, hogy bár próbálnak nyitni az e-sportok felé, nem a CS:GO, nem a LoL és nem a virtuális Forma-1 a kiszemeltjük, hanem olyan "játékok", mint a virtuális íjászat, a virtuális kerékpározás vagy a virtuális vitorlázás. Jól hallottátok, tényleg ezzel készülnek!

De nem eszik azért annyira forrón a kását! Hát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság most megmutatta, hogy bizony van érzékük a mai, modern e-sporthoz éppen ezért felvették e-sportkínálatukba a Fortnite-ot is... Igen, a Fortnite-ot. Én személy szerint kedvelem a játékot (a szerk.), de azt mindenki tudja, hogy a Fortnite esetében nem az e-sportvonal a mérvadó, így alapból furcsa ez a döntés. Hát még akkor, ha azt is elmeséljük, hogy nem a jól ismert Fortnite szerepel majd az olimpián, hanem egy kreatív pálya, amin 12 profi játékos fog virtuális sportlövészetet játszani. Magyarán semmi köze nem lesz a Battle Royale-hoz.

Köszönjük kedves Nemzetközi Olimpiai Bizottság, sikerült összehoznotok a hét legnevetségesebb hírét!

Kövess Minket!