Elon Musk Forma 1-es megszólalásán nevet a fél internet

A Twitter tulajdonosa, Elon Musk és milliárdos társa, Jeff Bezos is ott volt a Forma-1-es bokszutcában a Miami Nagydíj szombati napján.

Elon Musknak úgy tűnik nem nagyon akadt jobb dolga, minthogy kilátogasson a Miamiban zajló Forma-1-es nagydíjra és, ha már bejutott a boxutcába megosztotta nagy ötletét is a száguldó cirkusz kapcsán. Míg Bezos a McLarennél vendégeskedett, Musk a Red Bull garázsában tűnt fel az FP3 előtt, kisfiúval a karján igyekezett valami okosat mondani, és így elég hamar kiderült, hogy jobb lett volna, ha most inkább hallgat. Az ellentmondásos milliárdos figura a Teslanak köszönhetően az elektromos autóipar egyik vezető neve, és szívesen osztja meg gondolatait erről a világról, illetve most is jóízűen beszélgetett el ebben a témában az F1 vezetőivel.

„Szórakoztató beszélgetés volt az F1-es aero- és akkumulátor-technológiájáról. Javasoltam egy tisztán EV (elektromos jármű) vs. gáz/hybrid F1-es verseny létrehozását is.”

Azonban a követői közül elég gyorsan sokan rámutattak, hogy az együléses elektromos versenyek már egy jó ideje léteznek. A reakciók között volt néhány megmosolyogtató is:

„Ott van a Formula E, haver.” - célzott rá valaki, hogy Musk ezzel a javaslatával nem találta fel a spanyol viaszt.

„Már létezik egy olyan verseny, mint az F1, elektromos autókkal.” – jegyezte meg más is.

De volt, aki viccelődött:

„Mindjárt feltaláljuk a Formula E versenyt.”

A Formula E-ben már már több korábbi F1-es versenyző is kipróbálta magát, ráadásul az AlphaTauri jelenlegi pilótája, Nyck de Vries 2021-ben világbajnok is lett az elektromos bajnokságban.

Akadtak egyébként olyanok is, akik meglátták a lehetőséget Musk megszólalásában:

„Miért nem veszel egy csapatot, és versenyzel velük? Ahogyan minden más üzleti területen tetted. Legyél te a változás ahelyett, hogy a régi gárdát győzködöd.”

Azért valljuk be, ez tényleg elég komoly előrelépés lenne a sportágnak, ha megjelenne a királykategóriában a Tesla csapata.

Kövess Minket!