Mégis érkezhet új Dead Rising?

Mégis érkezhet új Dead Rising?

Amit az ötödik részből láttunk, az nem volt valami meggyőző.

A Dead Rising-franchise a zombis játékok egy ikonikus szériája, 2006-ban látott napvilágot, és hamar sikerült a zombi-gyilkolás szerelmeseinek egyik alapcímévé válnia világszerte. Az apokalipszis humoros megközelítésével és az egyre bizarabb harci mechanikáival sosem vette túl komolyan magát és ez idővel visszaütött, a negyedik rész már elég vegyes kritikákat kapott, a közösség részéről negatívak voltak többségében a visszajelzések és 2016 óta nem is készült több epizód.

Mármint nem készült el, ugyanis fejlesztés állt az ötödik rész, a Dia de Los Muertos, ám sosem került piacra. Ekkor úgy tűnt, végleg bukásra van ítélve a Dead Rising, hiszen a pocsék utolsó rész és a nem túl meggyőző folytatás maga alá temette a sorozatot. Ám most lehetséges, hogy ez még sincs így, mert az általában jól értesült Jez Corden azt írta egy Twitter-posztjában – ahol egyébként alapvetően a Metal Gear Solid 3-ról beszélt –, hogy egy új Dead Rising játék lehet a készülőben – pontosabban a láthatáron.

Itt ráadásul nem állt meg, és hozzátette „Hallottam, hogy rebootról van szó, a Capcom mostanában nagyon jó formában van.”. Érdekesek tehát az új információk, ezek szerint nem a félbehagyott mexikói kalandot folytatnák, hanem teljesen újradolgoznák az egészet? A Capcom számára a Resident Evil remake-ek nagyon bejöttek, tehát Corden ezen kijelentése abszolút érthető. Kíváncsian várjuk, hogy értesülései helyesnek bizonyulnak-e.

Kövess Minket!