Kiszivárgott képeken és videón a nem túl meggyőző Dead Rising 5

Kiszivárgott képeken és videón a nem túl meggyőző Dead Rising 5

Az ikonikus széria ötödik epizódja sosem készült el.

A hétvégén napvilágot látott több kép és felvétel is a Dead Rising ötödik részéről, amely a Dead Rising 5: Dia de Los Muertos címet kapta volna, már ha valaha megjelenik. Azonban az úttörő széria kezdte elveszíteni az erejét, és hiába terveztek a negyedik után még egy folytatást, a projekt zsákutcába futott és sosem készült el. Egy, a játékon dolgozó pályatervező portfóliójában rengeteg információt közölt a projektről, amelyeket látva azért annyira nem bánjuk, hogy ez a program sosem jelent meg.

Twitterre került ki először néhány kép az őrült zombis játékról, amely Unreal Engine-t használt volna, azonban utána megtekinthettük a portfóliót is, ahol pályaterveket, korai buildeket és mechanikákat láthatunk a mára már leállított termékről, amely állítólag 2017-ben, egy évvel a Dead Rising 4 megjelenése után készült. A történet szerint Mexikóban városi és dzsungel környezetben harcoltunk volna, főhősnek (az egyiknek) pedig a második részből már jól ismert Chuck Greene-t választották. A tartalomból nem derül ki, de állítólag a Dia de Los Muertos két játszható karaktert tartalmazott volna, és Souls-szerű elemeket is terveztek bele.

2016-ban jelent meg a Dead Rising 4, és a DidYouKnowGaming podcastben nemrég megosztott információk szerint a Dead Rising 5 ugyan már jócskán benne volt a fejlesztési ciklusban, de még mindig annyira korai fázisban tartott, hogy évek kellettek volna a megjelenéséig. Azóta teljesen eltűnt az éterben, nagy csönd volt róla, egyáltalán nem úgy tűnik, hogy a közeljövőben számíthatnánk új címre a franchise részeként. De ne is húzzuk tovább az időt, íme a klipek a fejlesztő portfóliójából, amelyek valószínűleg már évek óta online vannak, anélkül, hogy bárki is tudott volna róluk.

A loot-rendszer sem maradt volna újítások nélkül, egy konténer alapú rendszert terveztek.

Voltak olyan helyszínek, amelyek bázisokként, előőrsökként vagy "táborokként" szolgáltak volna, ahol sok ellenséget és kemény bosst találhattunk volna.

Több más helyet is megismerhetünk, ahol a történet játszódott volna, ilyen egy szálloda,

a Barrio,

egy maja templom és menedékházak.

Lehet, hogy még a mozgásmechanikát is továbbfejlesztették, az egyik klip egy 'Traversal Gym'-re utal.

A Dead Rising 5-ön kívül ez a fejlesztő számos más projekten is dolgozott, egészen 2000-ig, a Thief 2-ig visszamenőleg. Azóta dolgozott a Splinter Cell, a Turok, a Max Payne és legutóbb a Gears 5 fejlesztésén. Mindezeket a portfóliójában mutatja be.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!