Michael Keaton után Jenna Ortega is csatlakozott a Beetlejuice 2 stábjához

Michael Keaton után Jenna Ortega is csatlakozott a Beetlejuice 2 stábjához

Akár kimondod a nevét háromszor, akár nem, a Beetlejuice jövőre visszatér a mozikba.

A Warner Bros. bejelentése nyomán az már biztos – bár az utóbbi időben nem lehet rá mérget venni –, hogy a Beetlejuice második felvonása 2024. szeptember 6-án landol a mozikban. A film ugyanazon a napon debütál, mint az MCU Penge kalandfilmje Mahershala Ali főszereplésével – bár ez utóbbi nagy kérdés, hogy elkészül-e, hiszen nehezen halad a projekt és a forgatókönyvírók sztrájkja is betett neki. Egyébként ez egy nagyszerű időpont lehet a második részt illetően, hiszen jelenleg még nem sok rivális mozi kapott időpontot ezekre a hetekre. A Warner Bros. az elmúlt években a munka ünnepének hétvégéjével (az Egyesült Államokban ez szeptember első hétvégéje) eléggé jól járt, hiszen az ekkor bemutatott Az (It) és annak folytatása az Az – Második fejezet (It Chapter Two), valamint "Az apáca" című film is becsalogatta a nézőket a mozikba.

A Beetlejuice első részét szintén Tim Burton rendezte, az 1988-as alkotás pedig egy bosszantó kísértetről szól. A második részről azonban egyelőre kevés információ látott napvilágot, de annyit azért már lehet tudni, hogy a rendezőn kívül a címszereplőt alakító Michael Keaton és Winona Ryder – Lydia Deetz szerepében – is visszatér. Hozzájuk csatlakozik a jelenkor egyik feltörekvő sztárja, a Wednesday sorozattal világhírnévre szert tevő Jenna Ortega, aki Winona Ryder karakterének lányának bőrébe bújik majd. Rajta kívül Justin Theroux is feltűnik majd a filmben egy még be nem jelentett szerepben. A forgatás május 10-én startolt Londonban. A forgatókönyvet az az Alfred Gough és Miles Millar írta, akik együtt dolgoztak Burtonnel a Wednesday sorozatban is.

A Beetlejuice első részében egy nemrég elhunyt házaspár (Geena Davis és Alec Baldwin alakította) azon kapta magát, hogy szellemként visszatérhettek a saját házukba. Látszólagos nyugalmukat azonban egy új család (Catherine O'Hara és Jeffrey Jones játssza a szülőket, Ryder pedig a tinédzser lányukat) zavarja meg. Mivel ők túl kedves szellemek, ezért kapcsolatba lépnek Beetlejuice-szal, az alvilágból érkező fondorlatos szellemmel, aki megígéri, hogy segít nekik kísérteni a ház új lakóit, azonban neki más tervei is vannak.

A kritikai és kereskedelmi siker mellett a Beetlejuice 74,7 millió dolláros bevételt hozott, és egy Tony-jelölt színpadi musicalt is megihletett, és úgy tűnik 35 évvel később egy folytatásra is elegendőnek bizonyult.

Kövess Minket!