A GTA VI toronymagasan minden idők legdrágább játéka

A GTA VI toronymagasan minden idők legdrágább játéka

Nem nagyon készült még rossz fővonalas GTA-játék, de a hatodik rész felé talán soha nem látott elvárásokat támasztott a közösség.

A Rockstar Games már jó ideje dolgozik a háttérben a Grand Theft Auto széria következő részén, amely a jelenlegi híresztelések szerint valamikor a jövő év végén érkezhet meg a boltok polcaira. A Rockstar és a Take-Two célja, hogy elkészítsék minden idők legjobb játékát, amely új mércét állít fel nem csak a videójátékos, de az egész szórakoztatóiparban.

Erre pedig a pénzt sem sajnálják, olyannyira, hogy pletykák és becslések szerint a GTA 6 fejlesztési ciklusa – eddig – 1-2 milliárd dollárba került a Rockstarnak. Ezzel a valaha volt legdrágább játék lenne, nem kicsit megelőzve a Destiny-t (2014 – 500 millió dollár), a Star Citizent (2013 – 500 millió dollár), a Cyberpunk 2077-et (2020 – 330 millió dollár) és a Modern Warfare 2-t (2009 – 310 millió dollár). Még a 2013-ban megjelent Grand Theft Auto V fejlesztése is „csak” 250 millió dollár körüli összegbe került a Rockstarnak. Valószínűleg ez utóbbiból indulnak ki most is, ugyanis amikor az a játék megjelent, mindössze három nap alatt több mint 1 milliárd dollárt kaszált. Legalább ilyen rajtra számítanak most is.

Sokan állítják, hogy a GTA 6 minden idők legambíciózusabb projektje. Ezt szerintem lehetetlen kijelenteni, bármilyen játékról legyen is szó. A fent említettek alapján valóban óriási célokat tűztek ki maguk elé, de nem gondolnám, a Starfield az 1000 teljesen felfedezhető bolygójával, a Ghost Recon: Wildlands az élő lélegző világával, ahol minden NPC-nek célja és saját élete van vagy épp a Star Citizen kevésbé ambíciózus. Amennyiben viszont igaz ez a fejlesztési költség úgy azt állíthatjuk, hogy ez lesz minden idők legnagyobb videójátéka, amely mellett minden más eltörpül. Pedig idáig sem volt fukar a Rockstar, ha az alapjátékba sokat kell invesztálni, de a következő rész ebben is új mérce lehet.

  • Grand Theft Auto (1997) ~ 1 – 2 millió dollár
  • Grand Theft Auto 2 (1999) ~ 3 – 4 millió dollár
  • Grand Theft Auto 3 (2001) ~ 5 millió dollár
  • Grand Theft Auto: Vice City (2002) ~ 5 millió dollár
  • Grand Theft Auto: San Andreas (2004) ~ 10 millió dollár
  • Grand Theft Auto IV (2008) ~ 100 millió dollár
  • Grand Theft Auto V (2013) ~ 250 millió dollár
  • Grand Theft Auto 6 (2024?) ~ 1 – 2 milliárd dollár

Ezek után egyszerűen nem tehetik meg, hogy elbuknak. Több eddig ismert mértékben éllovas lehet ez a program: a legdrágább, potenciálisan akár a legjobb, de eközben a leginkább várt és a legnagyobb elvárásokkal szembenéző is, így eljutunk oda, hogy már a nagyon jó sem lesz elég. A legjobbnak kell lenni.

Kövess Minket!