18

Elmúltál már 18 éves?


/
TMP CS:GO Masters: Remek formában a BEE, megnyerték a nyitómeccsüket

TMP CS:GO Masters: Remek formában a BEE, megnyerték a nyitómeccsüket

A TippmixPro CS:GO Masters 3. játéknapján az Illés Akadémia Spirit és a Lenovo Legion Honvéd szolgáltatta a legtöbb izgalmat.

Már a harmadik fordulóval folytatódott tegnap este TippmixPro CS:GO Masters tavaszi alapszakasza, ahol a DomiNation, a Békéscsabai E-sport Egyesület és a Lenovo Legion Honvéd győzedelmeskedtek. A BEE pár menetrendi változás miatt még csak most debütált a ligában, de két pályán mindösszesen 13 kört engedtek át az XDHUNnak, így már be is zsebeltek az első három pontjukat. Jobb kezdésre aligha számíthattak.

A DomiNation hasonló teljesítményt nyújtott a Spirit Gaming ellen (Inferno 16:4, Mirage 16:9), így hat ponttal és impozáns körkülönbséggel vették át a tabella vezetését, felállva az első fordulós pofonból. Az LLH győzelme azonban nem volt ennyire egyszerű. Hiszen a második pályán megszorongatta őket az Illés Akadémia Spirit és csak kevesen múlott, hogy nem jött a hosszabbítás, esetleg egy harmadik pálya.

Az LLH és az IAS összecsapása Ancientön indult, ahol előbbi kezdhetett a CT-, utóbbi a T-oldalon. Bár a védelemnek mindig nehéz dolga van ezen a pályán, gbkék egy perc nyugalmat sem kaptak, mert maksziék szinte hibátlanul támadtak és még az elméletben már elveszített köröket is képesek voltak visszafordítani a gyakorlatban. Ezzel 12:3-ra hozták a félidőt, tehát nehéz, de nem lehetetlen feladat állt gbkék előtt, ha szerettek volna visszajönni. Viszont a fordulás után csupán a pisztolykör és az azt követő anti-eco, anti-force kötött ki az IAS-nél. Amint fegyvereket szerzett magának az LLH, négy gyors körrel lezárták a pályát 16:6-ra.

Overpassra érve az IAS már láthatóan elemében volt, a T-oldalon kezdve egy ponton 8:1-re is vezettek. Ekkor úgy tűnt, megismétlődnek az Ancientön látottak és jöhet Nuke decidernek. Azonban a Honvéd nem hagyta annyiban és zsinórban hat kört hozva a lehető legszorosabb 7:8-ra mentették a félidőt. A játék tehát szinte a nulláról indult újra a térfélcserét követően, amikor az LLH behúzta a pisztolykört is.

Maksziék viszont nem álltak meg itt: beindultak és hamarosan már 13:9-re, majd 14:10-re vezettek. Az Illés Akadémia Spirit tehát ismét az üldöző szerepbe került egy addig ígéretesnek tűnő Overpasson. 14:15-ig sikerült feljönniük, mire úgy komolyan benne volt egy hosszabbítás a meccsben. De a rendes játékidő utolsó körében PITEGORASZ elhibázott triplája lehetővé tette a monsterből érkező T-k befutását és könnyű entryzését, akik így kiegyenlítették az esélyeket 2v2-re. Gbknak ugyan még sikerült ellőnie ekkor Sorexet, azonban flasi lelőtte őt és vizert is, így 16:14-re ők nyerhették meg a pályát, 2-0-ra a szériát.

Kövess Minket!