18

Elmúltál már 18 éves?


/
TMP CS:GO Masters 2023: Íme a tavaszi szezon végleges mezőnye

TMP CS:GO Masters 2023: Íme a tavaszi szezon végleges mezőnye

Négy meghívott és négy selejtezős magyar csapat küzdhet majd májustól a kétmilliós összdíjazás oroszlánrészéért, valamint az ESL Pro League európai konferenciájáért a TippmixPro CS:GO Masters tavaszi szezonjában.

Május 4-én nyolc csapattal indul útjára a TippmixPro CS:GO Masters alapszakasza, a hétvégén pedig eldőlt, hogy kik csatlakozhatnak a meghívott szervezetekhez ebben a mezőnyben. E kapcsán történt némi változás, hiszen eredetileg hat meghívott és két zárt selejtezős ötös játszott volna a tavaszi szezonban. Ehelyett négyen kvalifikálhatták magukat és ugyanennyien kaptak könnyebb utat a szervezőktől: az Illés Akadémia Spirit, a Lenovo Legion Honvéd, a Domination eSports és a Békéscsabai E-sport Egyesület állíthatnak ki csapatot a legjobb selejtezős felállások ellen.

De nézzük, kik is jutottak tovább a hétvégi zárt selejtezőről! A felső ágon a BEE Talents és a Hung játékosai játékosai ünnepelhettek. Előbbi ugyanis megverte a ParasztPEEKet (Ancient 16:5, Inferno 16:4) és a rendkívül könnyen megjegyezhető nevű AAAAAAAAAAAAAAA-t (Ancient 16:7, Mirage 16:5). Utóbbi pedig a RAFFANon és az XDHUN-on (Inferno 16:1, Mirage 13:16, Ancient 16:6) verekedte át magát.

Az alsó ágon a Launch Control és a RAFFAN élték túl az első fordulót, kiejtve ezzel a ParasztPEEK és a Mix Saints csapatait. Azonban a felső ágról az ölükbe pottyanó XDHUN és AAAAAAAAAAAAAAA túl kemény diónak bizonyultak a számukra. Előbbi két gyors pályával szerezte meg a továbbjutást a Launch Control ellen (Inferno 16:8, Mirage 16:5), míg utóbbinak kicsivel többet kellett dolgoznia ugyanezen célért (Inferno 16:10, Mirage 16:12).

A TippmixPro CS:GO Masters tavaszi szezonjában tehát a következő nyolc csapat játszhat majd a kétmilliós összdíjazás oroszlánrészéért és az ESL Pro League európai konferenciájáért:

Illés Akadémia Spirit
Lenovo Legion Honvéd
Domination eSports
Békéscsabai E-sport Egyesület
BEE Talents
Hung
XDHUN
AAAAAAAAAAAAAAA

Persze a zárt selejtezőn kiesők sem távoznak üres kézzel! Idén először a Challengers osztályban folytathatják a versenyt: innen bejuthatnak majd az őszi szezonba, amennyiben májustól júliusig jól szerepelnek a négy kupán, valamint a finálén.

A TippmixPro CS:GO Masters alapszakaszát májusban minden csütörtökön és vasárnapon élőben közvetíti az Esport1TV. Semmiképp se maradjatok le róla!

Kövess Minket!